Obavijesti Video Pretražite Navigacija
508 ZARAŽENIH, SEDMERO PREMINULIH

Epidemija ne jenjava: Danas drugi najgori dan, Stožer civilne zaštite za sutra u podne najavio konferenciju za medije

U nedjelju je zabilježeno 508 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj 2818. Među njima su 384 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26.

* U nedjelju je 508 novih slučajeva, sedam je osoba preminulo

* Ukupno je zaraženo 20.440 ljudi

* 2818 aktivnih slučajeva, 26 pacijenata na respiratoru

* U Zagrebu 201 novi slučaj zaraze

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

19:14 Nacionalni stožer civilne zaštite za ponedjeljak u podne najavio je konferenciju za novinare. 

14:54 U protekla 24 sata je na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana 81 nova osoba pozitivna na koronavirus, od kojih najviše, njih 17, s područja Grada Krapine.

U 28 novih slučajeva radi se u kontaktima već oboljelih osoba iz još jednog poslovnog subjekta. Dvije novobooljele osobe testirane su 8. listopada, dok je preostalih 79 testirano u dva dana – 9. i 10. listopada. 

14:52 Zamjenica ravnatelja NZJZ-a "Andrija Štampar" Sandra Šikić izjavila je da rekordni broj novozaraženih u Zagrebu ne predstavlja dramatično stanje "ni po kakvim parametrima", ali je najavila da će se predložiti nove, "primjenjive i ostvarive" epidemiološke mjere. Više o tome možete pročitati ovdje.

14:09 U u Karlovačkoj županiji je 20 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, devet muškarca i jedanaest žena. Trinaest osoba ima prebivalište na području grada Karlovca, jedna osoba je iz Duga Rese, četiri iz Ozlja i dvije iz Ogulina.

Epidemiološka obrada je u tijeku. U samoizolaciji se nalazi 471 osoba. Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 480 osoba.

12:46 U Međimurskoj županiji povećan je broj slučajeva pozitivnih na COVID 19 virus. U najvećem broju riječ je o kontaktima ranije pozitivnih kojima je bila određena mjera samoizolacije i nema razloga za zabrinutost.

U posljednja 24 sata 24 je novopozitivnih. Svi su bez ili s vrlo blagim simptomima te su na kućnom oporavku. Na bolničkom liječenju je 10 osoba i nitko nije na respiratoru. Trenutno je 119 aktivnih slučajeva pozitivnih na COVID 19 virus. Trenutno je 727 osoba u samoizolaciji.

12:10 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je 215 uzoraka. U 12 slučajeva radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba unutar obitelji ili radnog okruženja, jedan slučaj je importiran iz Njemačke, a za devet osoba je izvor zaraze nepoznat.

Zbog COVID-19 pozitivnih osoba, od ponedjeljka još jedna srednjoškolska ustanova s područja Varaždinske županije kompletno prelazi na online nastavu.

11:58 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata šest je novooboljelih osoba od COVID-19. 4 oboljele osobe su s područja Gospića, te po jedna s područja Otočca i Perušića U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 257 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 71 aktivnih slučaja, 184 osobe su izliječene, a dvije osobe preminule.

11:20 Iz zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" objavili su detaljniju analizu visokog broja novozaraženih u zadnja 24 sata. Od 201 pozitivnog čak 64 ima negativnu epidemiološku anamnezu, konkretno - ne zna se gdje su se zarazili. Devedeset i osam osoba su kontakti ranije pozitivnih, a kod tri osobe moguće je izlaganje u zdravstvenom sustavu.

Kod pet osoba moguće je izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a jedna je osoba doputovala iz BiH. Kod jedne osobe je mogući uzrok izloženost na vjerskom okupljanju, kod tri izloženost na sportskim aktivnostima, a kod sedam osoba tijekom izlazaka.

Četiri su novooboljele osobe strani državljani, od kojih je jedna osoba iz azila. Srećom, nije bilo pozitivnih korisnika niti djelatnika domova za starije osobe na području Grada Zagreba, no tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod šest učenika osnovnih škola te osam učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 64 učenika i jednog nastavnika osnovnih te 155 učenika srednjih škola.

U karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze 24 osobe. 

11:02 U Šibensko-kninskoj županiji jedna je novooboljela osoba od COVID-19 infekcije. Riječ je o mlađoj muškoj osobi koja nema prebivalište u toj županiji, ali trenutno boravi na području općine Kistanje i kontakt je prethodno oboljele osobe.

10:32 Na području Zadarske županije tri su novooboljele osobe, javili su iz lokalnog stožera.

10:22 U Požeško slavonskoj županiji sedam je novooboljelih osoba, javljaju iz tamošnjeg stožera.

10:20 U Osječko-baranjskoj županiji u zadnja 24 sata bilježe 38 pozitivnih na koronavirus. Preminule su tri osobe koje su bile hospitalizirane u KBC-u Osijek: muškarac iz Kozarca (rođen 1951. godine), zatim žena iz Vuke (rođena 1936. godine) te žena iz Osijeka (rođena 1939. godine). Uz posljedice izazvane SARS-CoV-2 virusom, svi su imali i druga teža oboljenja.

10:19 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. Devetnaest ih je vezano uz jedan privatni dom za starije osobe u Bjelovaru u kojemu je već ranije potvrđena zaraza koronavirusom. Zaraženo je 16 korisnika i tri zaposlenika doma. 

U posljednja 24 sata jedna osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije preminula je od koronavirusa.

10:11 Na području Zagrebačke županije oboljelo je 25 osoba (1 Grad Sveta Nedelja, 1 Grad Zaprešić, 1 Grad Jastrebarsko, 9 Grad Velika Gorica, 7 Grad Dugo Selo, 1 Grad Vrbovec, 2 Općina Bistra, 1 Općina Luka, 2 Općina Rugvica). 14 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s boravkom na obali, dok je za 10 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza.

Samoizolacija je propisana za još 81 osobu. Zbog pozitivnog djelatnika u samoizolaciji su djeca i odgajatelji dviju vrtićkih skupina jednog dječjeg vrtića u Velikoj Gorici. Trenutno je aktivno 418 slučajeva.

10:05 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Dubrovnika (za dvije utvrđena ep. veza) te jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke.

Izliječeno je osam osoba. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna osoba je na respiratoru. U samoizolaciji je 512 osoba

10:01 U posljednja 24 sata zabilježeno je 508 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2818. Među njima je 384 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata.

Preminulo je 7 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 20.440 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 324 preminulo, ukupno se oporavilo 17298 osoba od toga 345 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 14363 osoba. Do danas je ukupno testirano 358.515 osoba, od toga 4989 u posljednja 24 sata.

9:54 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 371 obrađenog testa danas je 27 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 11, Kaštela 3, Muća 1, Omiša 1, Otoka 1, Podstrane 2, Sinja 3, Solina 3, Sutivana 1 i Trogira 1 osoba.

Od 27 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 15 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1395 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 31 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 2 osobe nalaze na respiratoru.

9:52 U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 32 nove pozitivne osobe na COVID-19 (16 osoba iz Vinkovaca, 2 iz Vukovara,
2 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Tordinaca, 1 iz Ivankova, 1 iz Privlake, 1 iz Slakovaca, 1 iz Nijemaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Babine Grede i 4 osobe s boravištem izvan naše županije). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1073, od kojih je 888 osoba izliječeno, a ukupno je 18 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 18 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije su 873 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 radnika iz sustava zdravstva (4 liječnika, 11 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).

9:41 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđena tri nova slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o dvije osobe s križevačkog te jednoj osobi s đurđevačkog područja.

Trenutno je aktivno 49 slučaja, dvije osobe su oporavljene od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi 139 osoba.

Pročitajte i ovo Event na Platou Gradec UNATOČ EPIDEMIJI Mnoštvo mladih partijalo na Gradecu bez držanja razmaka, masovni tulumi ispred zagrebačkog HNK unatoč koroni... Čekaju li nas teške posljedice?

Pročitajte i ovo Konferencija za medije splitskog stožera Apelirala na građane Ravnateljica splitskog NZJZ-a upozorila na neodgovorno ponašanje: "Bojimo se da bi moglo doći do porasta broja zaraženih i pooštravanja mjera"

9:14 U Sisačko-moslavačkoj županiji je osamnaest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o šest osoba s područja grada Siska, osam osoba s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Petrinje i jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

9:03 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 11 novozaraženih i 24 ozdravljene osobe. 109 je aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti. Obrađeno je 450 uzoraka.

8:55 Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Šest zaraženih osoba ima prebivalište na području grada Slavonskog Broda, a jedna na području općine Oriovac.

Broj aktivnih slučajeva je 28, hospitalizirano je 7 osoba, od čega je jedna osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno je 278 osoba.

8:48 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 145 uzoraka brisova na COVID-19, od kojih je potvrđen jedan pozitivan.

Radi se o uvezenom slučaju, osobi koja je boravila i vratila se iz Ruske Federacije. Epidemiološka obrada je u tijeku. Izliječene su dvije osobe. Trenutno je 10 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 192 osobe.

8:37 Zagreb je zabilježio rekordan broj novih zaraženih osoba. "Radi se o 201 osobi", kazao je za DNEVNIK.hr ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar. Očekuje se detaljnije priopćenje lokalnog Stožera. 

7:48 Prema procjenama Hrvatske mreže za beskućnike, u Hrvatskoj je bez krova nad glavom više od 2000 osoba pa kapaciteti od 450 kreveta u ukupno 13 prihvatilišta, nisu dostatni. Najviše ih je na području Zagreba. Novi izazov s kojim će se prihvatilišta sresti ove zime je koronavirus. Više o tome možete pročitati ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene