Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROTIVI SE COVID POTVRDAMA

Kontroverzni vjeroučitelj započeo štrajk glađu: ''Možda je do mojeg psihičkog stanja...''

Ivan Pokupec, kontroverzni križevački vjeroučitelj koji je nedavno organizirao prosvjede pred domovima članova Stožera, započeo je štrajk glađu ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja. Kaže kako će od danas svaki dan dolaziti pred Ministarstvo nakon što evidentira da se pojavio na poslu, najavio da je spreman raditi, ali da mu se nije dozvolilo da pristupi poslu.

''Možda je do mojeg psihičkog stanja što ja odbijam roditeljsku brigu naše vlasti, našeg ministra, našeg Stožera i idem kontra uvijek istinoljubivih medija i ne znam ni sam, možda želim slavu, možda želim političku karijeru'', kazao je Ivan Pokupec, inače i vjeroučitelj iz Križevaca, koji je, kako tvrdi, došao štrajkom glađu prosvjedovati ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja pred zgradom kojega se okupila i nekolicina građana koji su vjeroučitelju došli dati podršku.

Svoje namjere vjeroučitelj je objavio ranije i na svojem profilu na Facebooku te naveo kako je nakon razgovora s ravnateljem i nekoliko kolega u petak dobio upozorenje da je dužan dostaviti dokaze i dokumente koji se neslužbeno tretiraju kao prvo upozorenje pred otkaz.

Objavio je i video na kojem u ponedjeljak ujutro dolazi pred školu, obavlja razgovor s ravnateljem, koji mu kaže da treba papir zbog odluka Stožera koje su na snazi, te najavljuje da se vide ponovno sutra.

Budući da ne planira odustati, kako sam tvrdi, očekuje da će nakon idućih pet radnih dana, u petak, dobiti drugo upozorenje, nakon čega slijedi otkaz.

''Sada smo već u situaciji u kojoj me kolege mole da odem na bolovanje i spasim sebe. No Duh mi kaže da ostanem vjeran i ne uzmičem ni milimetra pred zlom koje nesmiljeno grabi kroz naša prava, do prava naše djece.

Na kraju ja tješim njih oko toga što ću na nepravedan način ostati bez posla, zvanja i primanja'', napisao je, između ostalog, u objavi na Facebooku.

Najavio je i štrajk glađu pred ministarstvom od danas te dodao ''također, nadam se da ću time ohrabriti i one koji su do sada ostali po strani, da ustanu i zaštite svoja ljudska prava, dostojanstvo i integritet! Nadam se privući i pozornost političara, koji su do sada bili prepuni priče, mišljenja i stavova te ih natjerati na akciju.

Pročitajte i ovo Očevi i dalje kampiraju za djecu - 4 NE ODUSTAJU Tate čija je akcija dirnula cijelu Hrvatsku ne boje se ni nevremena i poručuju ravnateljima bolnica: "Na vama je sad, nije samo na Berošu "

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRESICA SLOBODNE HRVATSKE Ivan Pokupec, čovjek koji je jajima zasuo Ministarstvo zdravstva: "Kujundžić je kao ministar koristan koliko i vreća brašna"

Isto vrijedi i za Crkvu, koja je svojom izjavom pilatovski oprala ruke hineći da nam daje izbor po savjesti, dok istovremeno mene licemjerno ignorira, a svoje bogoslove još licemjernije pritišće na cijepljenje''.

Pred ministarstvo je stigao u 15 sati, a ljude je pozvao da daju podršku ''njegovim nastojanjima''.

Kontaktirali smo s njim ranije radi izjave, koju nam je poslao pismenim putem. Treba naglasiti da je istaknuo ''kako je vrijeme da prizna sve što se njemu i njegovim istomišljenicima stavlja na teret''. Izjavu prenosimo u cijelosti. 

''Ponukan time što sam nerazuman, odlučio sam kao mali čovjek pružiti kakav-takav otpor brizi WHO-a i Unije za moje zdravlje, a čije mjere HDZ uz pomoć oporbe i medija za naše dobro provodi.

Kao antimasker, suludo odbijam očinsku zabrinutost gospodina Plenkovića za moja ljudska i građanska prava.

Kao antivakser, ne mogu nego odbiti besane noći gospodina Beroša, koji mi je omogućio da se s umirućim članovima obitelji opraštam telefonom.

Kao antiznanstvenik, odlučno odbacujem stručnost gospodina Božinovića, koji mi blagotvorno dopušta da svoje račune plaćam online jer nemam birokratske uvjete za ulazak u poštu.

Kao bioterorist, ne pristajem na apele gospođe Markotić, koja više brine za dobro moje djece od mene samoga.

Kao antizemljaš (mi ne vjerujemo u Zemlju kao takvu), potpuno kontra svake logike ne pristajem uz vrlo logične i vjerodostojne izjave koje unazad 21 mjeseca daje g. Capak.

Da rezimiram: u štrajk glađu krećem jer je sve divno, svi su se cijepili, svi podržavaju mjere, HDZ nas voli, a mediji su objektivni i istinoljubivi.

Uz Božji blagoslov,

Ivan Pokupec a.k.a. Kontroverzni vjeroučitelj''

Podsjetimo, prošlog je ljeta Pokupec prosvjedovao ispred Klaićeve bolnice u Zagrebu, u znak prosvjeda zbog ograničenog posjeta roditelja djeci.

Revoltiran epidemiološkom mjerom prema kojoj roditelji hospitaliziranu djecu mogu posjećivati samo 15 minuta na dan, podigao je šator na travnjaku pred Klinikom za dječje bolesti. Njega, kao i sve roditelje, došao je podržati i Roberto Mateš. Javnost ga je upoznala nakon što je i on podigao šator ispred pakračke bolnice u kojoj je bio njegov sin Šimun (7). Roberto ga je također smio posjećivati po 15 minuta na dan i zbog toga je bio ogorčen.

Kupio je dva voki tokija i spavao danima u šatoru kako bi ga sin mogao zvati kad god poželi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene