Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmatraju i štetne učinke cjepiva

Nula zaraženih, ali ove godine granice neće otvarati: "Čak i ako se većina cijepi, ne znamo hoće li to spriječiti prijenos virusa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australija ove godine možda neće u potpunosti otvoriti svoje međunarodne granice, čak i ako većina stanovništva bude cijepljena protiv COVID-19, izjavio je u ponedjeljak australski zdravstveni dužnosnik, iako ta država trenutačno nema nijedan lokalni slučaj bolesti COVID-19.

Australske vlasti također razmatraju potencijalne štetne učinke cjepiva Pfizer nakon što je Norveška izvijestila o nekolicini smrtnih slučajeva starijih ljudi poslije primanja cjepiva.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna''

"Čak i ako imamo velik dio cijepljene populacije, ne znamo hoće li to spriječiti prijenos virusa", rekao je dužnosnik.

Australija, koja je upravljala koronakrizom bolje od mnogih drugih država ciljanim zatvaranjima, visokom stopom testiranja i traženja kontakata, izvijestila je u ponedjeljak o nula lokalnih slučajeva koronavirusa.

Država Victoria, koja je domaćin Australian Opena, izvijestila je o četiri pozitivna slučaja kod inozemnih putnika, koji su svi povezani s tenisom, a ukupno ih je bilo devet.

Slučajevi su potaknuli vlasti da tri čarter-leta Australian Opena pošalju u tvrdu karantenu, prisiljavajući više od 70 igrača na 14-dnevnu izolaciju u hotelskim sobama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene