Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li se mjere popuštati

Strpljenje ugostitelja je pri kraju: "Predugo ne radimo. Brojke padaju i vidimo tu nekakav optimizam, ali ne znamo ništa..."

Aktualno Galerija Dino Kozlevac Dino Kozlevac Foto: DNEVNIK.hr Ugostitelji traže popuštanje mjera kojega nema - 1 Ugostitelji traže popuštanje mjera kojega nema - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ugostitelji traže popuštanje mjera kojega nema - 2 Ugostitelji traže popuštanje mjera kojega nema - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ugostitelji traže popuštanje mjera kojega nema - 3 Ugostitelji traže popuštanje mjera kojega nema - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Ugostitelji traže popuštanje mjera kojega nema - 4 Galerija 1/6 >>
Dok se u COVID bolnici plesalo i pjevalo, ugostitelji su strpljivo čekali popuštanje mjera. No, i to je strpljenje, čini se pri kraju. Popuštanje mjera već je zatražio istarski stožer. Dok s druge strane Učke i nisu za brzu relaksaciju.

Do 18. veljače u Primorsko-goranskoj županiji na snazi ostaju stroge epidemiološke mjere. Nema otvaranja ugostiteljskih objekata, teretana, većih okupljanja. ''Nema potrebe za popuštanjem većine ovih mjera, dapače, postoji potreba za boljim nadzorom'', kazao je Dobrica Rončević, glavni epidemiolog PGŽ.

Jedan od razloga je tradicija karnevala koja se ove godine provodi doslovno minimalistički. ''Do nekakve turističke predsezone nema potrebe i nema smisla popuštanje mjera jer mi moramo turističku sezonu dočekati kao jedna vrlo povoljna i sigurna epidemiološki destinacija'', izjavio je Rončević.

Svjesni su toga i osječki ugostitelji. ''Ako gledamo cijeli svijet nismo mi ništa drugačiji od njih i neću reći da čak pozdravljamo to, ali bolje da se strpimo još mjesec ili dva pa da vidimo da je tome kraj'', rekao je ugostitelj Dalibor Borota.

Ugostitelji od Nacionalnog stožera traže pravo na rad svih ugostitelja, kafića i restorana pod jednakim uvjetima. ''Činjenica je da predugo ne radimo i želimo što prije početi raditi, brojke padaju vidimo tu nekakav optimizam, ali mi tu ne znamo ništa dok se ovu nedjelju ne sastane upravo Stožer'' zaključio je splitski ugostitelj Danijell Nikolla.

Iz istarskog stožera zatražili su od nacionalnog da dopusti popuštanje mjera po županijama. ''Želimo da se opet procjenjuje svaka županija jer znamo da smo se u osmom mjesecu itekako borili da Europa i sve okolne zemlje procjenuju Istru i svaku županiju pojedinačno to smo bili uspijeli, a nakon toga smo to napustili i vrijeme je da se tome vratimo'', kazao je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "USTAVNO PRAVO NA RAD" Ugostitelji pisali Vladi: Žele vouchere, jednokratnu pomoć, početak rada 1. veljače...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DISKRIMINATORNE ODREDBE Pobuna ugostitelja zbog navodnog popuštanja mjera tek u ožujku: "Mjere obeštećenja su apsolutno neupotrebljive!"

Istrani smatraju da im male brojke novozaraženih idu u prilog. ''Mi ćemo vjerojatno sljedeći tjedan kako mi se čini po brojkama zakoračiti u zelenu zonu što se tiče broja zaraženih. Prvo bi trebalo otvoriti fitnesse i dječji sport'', zaključio je vlasnik teretane Predrag Došen. Zadnju u ovom slučaju ima Nacionalni stožer Civilne zaštite koji trenutačno nije sklon pojedinačnoj procjeni po županijama.


 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene