Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaraza ne posustaje

Objavljena nova koronakarta: Hrvatska se pretplatila na tamnocrvenu, pogledajte kakvo je stanje diljem Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena je nova koronakarta, Hrvatska je i dalje cijela u tamnocrvenom.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti još je jedan tjedan zaredom ažurirao koronakartu. Ona prikazuje 14-dnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država prema stupnju rizika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podaci ECDC-a Objavljena nova koronakarta: I dalje loše vijesti za Hrvatsku, susjedna država cijela u tamnocrvenom Slika nije dostupna Objavio ECDC Objavljena nova koronakarta: Hrvatska i dalje tamnocrvena, pogledajte u kojem smo društvu

Boje se određuju ovisno o broju novozaraženih i postotku testirane populacije, a Hrvatska je podijeljena u četiri regije - Panonska Hrvatska, Jadranska Hrvatska, Sjeverna Hrvatska i Grad Zagreb.

Tamnocrvenom bojom na karti se označavaju zemlje u kojima je 14-dnevna incidencija veća od 500 na 100.000 stanovnika, a udio pozitivnih među svim testiranima prelazi četiri posto.

Hrvatska je postala tamnocrvena 28. listopada, a taj se trend nastavlja. No, ni Europa nije lišena negativne epidemiološke slike. Kada se usporedi prošlotjedna s ovotjednom kartom - nigdje u Europi se nije poboljšalo stanje!

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene