Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu cijepljeni

S prosvjeda u COVID bolnicu: Nekoliko prosvjednika zaraženih koronom tražilo liječničku pomoć, jedan je na kisiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe koje su sudjelovale na subotnjem prosvjedu protiv COVID potvrda zaražene su koronavirusom i potražile su pomoć u KBC Dubrava, potvrđeno je DNEVNIK.hr-u iz bolnice. Još dvoje pacijenata pomoć je zatražilo u Vinogradskoj.

Radi se o dvije muške osobe mlađe dobi koje su jučer na COVID odjel došle s ostalim hitnim pacijentima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dramatična noć Pacijent s koronom kojeg je u Dubravu, umjesto hitne, morala voziti obitelj: "Bio sam polumrtav, dali su mi da potpišem papir..." Slika nije dostupna kako je to moguće? "Ostali smo u šoku": Hitna došla oboljelom od korone, rekli da ga treba prevesti u Dubravu i otišli. Imamo reakciju

Nakon pregleda jedna osoba puštena je na kućnu njegu, a druga je zadržana u bolnici i nalazi se na kisiku, potvrdili su nam iz KBC Dubrava.

Jedan pacijent je u 30-im godinama, drugi u 50-im te ni jedan nije bio cijepljen.

Kako su nam kazali iz bolnice, muškarci su liječnicima sami rekli da su sudjelovali na prosvjedu protiv COVID potvrda i mjera.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio nam je da su još dva pacijenta s prosvjeda pomoć zatražila u Vinogradskoj bolnici.

Beroš je za DNEVNIK.hr kazao da je, s obzirom na inkubaciju, za očekivati da će brojevi zaraženih u narednim danima rasti.

"Neodgovorno je okupljati se na vrhuncu četvrtog vala.
Ugrožavamo sebe i druge te one kojima se odgađaju uobičajeni medicinski postupci zbog širenja kapciteta za COVID bolesnike", istaknuo je ministar i poručio: "Zar misle da će ih bolest mimoići".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene