Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gošća Dnevnika Nove TV

Znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković otkrila što se zna o ruskom cjepivu: "Kad dođem na red cijepit ću se bilo kojim cjepivom"

O ruskom cjepivu i njegovim svojstvima reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec razgovarala je s dr. sc. Dragomirom Majhen s Instituta Ruđer Bošković.

Doktorica Dragomira Majhen je dio međunarodnog odbora koji istražuje Sputnjik V. 

Pročitajte i ovo francuska - 1 Vlada promijenila strategiju Predsjednikovo upozorenje dalo rezultat: U samo jednom danu gotovo milijun stanovnika prijavilo se za cijepljenje Slika nije dostupna Borba s delta-sojem Crni rekord u Rusiji, preminulo 679 oboljelih: Bolnice u Moskvi prenatrpane, grad pred karantenom

"To se cjepivo daje u dvije doze. Ono što znamo je da je uspješnost ovog cjepiva iznad 92 posto, a nuspojave su vrlo slične ostalim COVID cjepivima na tržištu, odnosno cjepivima - vrućica, glavobolja, bol na mjestu gdje je primjenjeno", objašnjava dr. Majhen i dodaje kako ne zna točan podatak koliko je Rusa cijepljeno cjepivom Sputnjik, mediji barataju o podatku od oko 2 milijuna. 

Kazala je i kako je cjepivo zapravo sigurno i uspješno, ali ono što je relevantno su rezultati treće faze ispitivanja. 

"Osim uspješnosti i sigurnosti treba provjertiti i kvalitetu proizvodnog procesa cjepiva, dakle otići u tvornicu i uvjeriti se da je proizvodnja na nivou", poručuje dr. sc. Majhen. 

Na pitanje bi li se ona cijepila ruskim Sputnjikom u slučaju da može birati cjepivo, odgovara: "Iskreno, da mogu birati uzela bih Johnson & Johnson jer na njemu radim, a kad dođem na red cijepit ću se bilo kojim cjepivom". 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene