Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na COVID odjelu i bebe

Dramatično u čakovečkoj bolnici zbog korone: ''Nikada nismo imali tako puno hospitalizirane djece. Neka su morala dobiti kisik"

U čakovečkoj bolnici stanje je sve teže. Kapaciteti se pune, a ima i hospitalizirane djece. O stanju s koronavirusom za Dnevnik Nove TV govorio je voditelj Odjela pedijatrije dr. Dejan Balažin.

Voditelj Odjela pedijatrije u Županijskoj bolnici Čakovec dr. Dejan Balažin komentirao je stanje hospitalizirane djece u bolnici i otkrio da roditelji većine djece nisu cijepljeni.

''Najmlađe dijete na odjelu je dojenče staro mjesec i pol. Imalo je povišenu temperaturu i ostale respiratorne probleme. Imamo četvero djece do godine dana s visokim temperaturama i smetnjama u disanju. Neki od njih morali su dobiti i kisik. Imamo jedno dijete s upalom pluća. Kada usporedimo prijašnje valove, ovo nam je najgori val. Nikada nismo imali tako puno hospitalizirane djece, ali ni u obradi'', kaže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zajedno s građanima Doznali smo zašto se hrvatski vojnici na koronavirus moraju testirati u "civilnom sektoru"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOGOVARA SE STRATEGIJA Mjesecima ukidali najstrože mjere, ali sad im raste broj zaraženih i pritisak na bolnice pa su odlučili okrenuti ploču

Smatra da bi djecu trebalo cijepiti protiv koronavirusa. ''Mislim da će se to i kod nas početi primjenjivati, s vremenom'', predviđa dr. Balažin.

Otkrio je i da su kapaciteti u bolnici ''odavno premašeni''. ''Imamo devet COVID odjela koji se šire na račun odjela koji su inače morali obavljati svoj normalan rad. To ide nauštrb pacijenata koji trebaju druge oblike zaštite. Nedostaje sestara, a s liječnicima se još pokrivamo. Koliko čujem, dobit ćemo medicinske sestre iz drugih bolnica i gradova'', rekao je liječnik.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene