Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijepila se i medicinska sestra

Liječnica s prve crte borbe protiv korone: "Cijepila sam se jer želim svoj život nazad, zagrliti svoje roditelje…"

Protiv koronavirusa su se cijepile i prve djelatnice KB-a Dubrava u Zagrebu. Riječ je o liječnici i medicinskoj sestri koje su na prvoj crti obrane od koronavirusa.

Ministar zdravstva Vili Beroš s dr. Ivicom Lukšićem u 13 će sati posjetiti KB Dubravu. Nazočit će cijepljenju zdravstvenih djelatnika protiv koronavirusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna produžen rok za drugo cjepivo Zagreb otvara nove punktove za cijepljenje, moguće i sankcije za liječnike i medicinske sestre: "Još se nadamo da će platforma proraditi, ali..." Ministar zdravstva Vili Beroš Na društvenim mrežama Beroš zahvalio zagrebačkim obiteljskim liječnicima: "Ostvarili su 98 posto odaziva prijavljenih i osigurali cjepivo"

Prva koja se cijepila u KB-u Dubrava je jedna medicinska sestra. Odmah nakon cijepljenja joj je čestitao ministar zdravstva Vili Beroš, a zatim se cijepila i jedna liječnica.

''Želim svoj život nazad''

Vlasta Merc, liječnica koja se cijepila, kazala je da od početka epidemije liječi oboljele od COVID-a. ''Neću vam reći da je ovo teško raditi jer ovo je naš poziv. Najteže je pacijentima koji se bore za život. COVID je jedna zaista grozna, smrtonosna bolest'', rekla je. Kaže da se cijepila jer želi svoj život nazad.

''Želim zagrliti svoje roditelje bez straha da ću ih zaraziti, da me moje devetogodišnje dijete ne pita o eboli, koroni i drugim zaraznim bolestima, nego da pričamo o temama koje su za njegove vršnjake'', rekla je liječnica.

Medicinska sestra Silvija Iveković nakon cijepljenja je poručila kolegama da se cijepe kako bi zaštitili sebe i druge.

Beroš: Ovo je prekretnica

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je cijepljenje veliki trenutak. ''Vjerujem da će predstavljati prekretnicu u borbi protiv COVID-19 infekcije. Godina nije mogla završiti boljim radom'', rekao je. Dodao je da se zdravstveni sustav prilagodio novim okolnostima.

''Ova ustanova, KB Dubrava, od početka epidemije predstavlja najvažniji centar u liječenju COVID-19 pozitivnih bolesnika. Ovakve uvjete nismo mogli osigurati u drugim bolnicama'', kaže Beroš. Istaknuo je da će se zdravstveni sustav odužiti KB-u Dubrava.

''Neka početak cijepljenja bude još jedna demonstracija našeg zajedništva'', poručio je ministar zdravstva.

Kazao je da su manje brojke novozaraženih rezultat mjera i naglasio da je pred nama još nekoliko zimskih mjeseci tijekom kojih se i dalje treba paziti od zaraze. 

Na pitanje jesu li zabilježene kakve nuspojave kod onih Hrvata koji su se tijekom jutra cijepili, Beroš je odgovorio da zasad nema takvih informacija.

V.d. ravnatelja KB-a Dubrava Ivica Lukšić kazao je da će se danas cjepiti ukupno 35 djelatnika bolnice, a sveukupno do utorka 200 zdravstvenih djelatnika. ''Ja ću se cijepiti kada na mene dođe red'', poručio je.

Cijepljenje u Hrvatskoj počelo je danas, a prva osoba koja je primila cjepivo je 81-godišnja Branka Aničić, korisnica Doma za starije i nemoćne Trešnjevka u Zagrebu. Nakon je i cijepljen prvi zdravstveni djelatnik, među kojima se prva cijepila liječnica Nikolina Bogdanić iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene