Obavijesti Video Pretražite Navigacija
od danas

Bosna i Hercegovina otvorila granice za strance, ali bez testa mogu ući samo državljani dviju susjednih zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi strani državljani s negativnim testom na COVID-19 od subote ujutro mogu ući u Bosnu i Hercegovinu. Test ne smije biti stariji od 48 sati.

Bosna i Hercegovina je otvorila granice za sve strane državljane koji na ulasku u zemlju predoče negativan test na koronavirus, pod uvjetom da test nije stariji od 48 sati, piše Klix.ba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Srbiji manje zaraženih Novi podaci iz susjednih zemalja: U Srbiji od koronavirusa preminulo još devet osoba, u BiH umrlo petero ljudi Slika nije dostupna Koronavirus u regiji Crne brojke u susjedstvu: Srbija opet ima više od 400 zaraženih, devet umrlih. U BiH preminulo sedam osoba

"Stranci koji ispunjavaju uvjete za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, propisane Zakonom o strancima, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu uz predočenje negativnog PCR testa na virus SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, precizirano je Odlukom. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a na graničnim prijelazima će se primjenjivati od subote, 12. 9. 2020. godine u 6:00 sati", navodi se u priopćenju bosanskohercegovačkog Vijeća ministara.

Predsjedništvo BiH od Vijeća ministara tražilo je da se otvore granica za državljane koji dolaze iz Turske, SAD-a, Rusije i Kine, a dosad su u zemlju mogli ući samo državljani zemalja članica Europske unije, zemalja Schengenskog područja, ali također uz negativan PCR test. Bez testa u BiH mogu ući državljani iz Srbije i Crne Gore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene