Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirala i policija

Bizarna snimka iz COVID šatora bolnice u Zadru: Trojica muškaraca igraju se liječnika i pacijenata uz alkohol i meč Mirka Filipovića

Aktualno Galerija Sramotna snimka iz zadarske bolnice Sramotna snimka iz zadarske bolnice Foto: DNEVNIK.hr Sramotan incident u zadarskoj bolnici - 1 Sramotan incident u zadarskoj bolnici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sramotan incident u zadarskoj bolnici - 6 Sramotan incident u zadarskoj bolnici - 6 Foto: DNEVNIK.hr Sramotan incident u zadarskoj bolnici - 5 Sramotan incident u zadarskoj bolnici - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Sramotan incident u zadarskoj bolnici - 4 Galerija 1/8 >>
Bizarna i na trenutke neugodna snimka stiže iz Zadra. Mjesto radnje - COVID šator Opće bolnice. Glavni akteri su trojica muškaraca, igraju se liječnika i pacijenta dok ispijaju alkohol i gledaju meč Mirka Filipovića. Slučaj istražuje policija.

"Utrni brajo, utrni ga hahah", "Nemoj se smijat, ovo je sramota bolnice, da ga nema ko zašiti!", "Vidi gdje smo bokte! Ja i on radimo u COVID bolnici šivamo kako se zove..", "Ostani ležat, pacijent", čulo se u COVID šatoru zadarske Opće bolnice prije desetak dana.

"Ja ne znam kako ću zaustaviti krvarenje...", "Kad ovi tamo sjede, piju kavu, ne rade ništa...", "Poslali su nas u šator. Mi ovdje sjedimo tri sata, čovjek bi iskrvario", čuje se na snimci koju su objavili lokalni mediji.

Dva muškarca dovela su trećeg, ozlijeđenog. Na osmominutnoj snimci vidi se kako jedan muškarac drugog zamata u zavoj. Na računalu su pustili meč Mirka Filipovića. Sve to - uz alkohol.

"Čekamo dva sata. Ne dolazi, evo gospodina ću ja sada ovdje u šatoru sam zašiti...", "Pao sam niz škale", "Pukla mu je usnica, pao niz škale", govore sudionici na snimci.

Članica osoblja od stresa kolabirala

Pročitajte i ovo Ilustracija Poznata i cijena Nova optužnica za izdavanje lažnih covid potvrda: Uskok tereti 19 osoba, ključna je bila medicinska sestra Ilustracija Izvijestio USKOK Nova optužnica za lažne covid potvrde: Već šesta skupina okrivljenih

Iz bolnice pred kamere ne žele. Kažu, sve se odvijalo dok su osobe čekale kirurga. Jedna članica osoblja od stresa je kolabirala, donosi u prilogu reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

U sve je uključena i policija - kažu da još provode istraživanje. Neslužbeno, jedan od sudionika snimke COVID je pozitivan, a ostala dvojica u izolaciji.

Da su bolnice u posljednje vrijeme poprište scena kojima u takvim ustanovama nije mjesto, pokazala je i tučnjava na zagrebačkom Rebru.

Liječnicima i sestrama vezane ruke

Liječnicima i sestrama u ovakvim situacijama ruke su vezane. Komora medicinskih sestara MUP-u je uputila molbu da pojačaju kontrole u blizini bolnica, posebno vikendom, u jutarnjim satima.

"Znači 10 minuta su mogli raditi što god su htjeli u krugu bolnice, a bolnica nije mjesto za to! Na ovaj način apelirmao na sve institucije da preveniraju se neki neželjeni dogadjaji, neke veće tragedije, kao što su se dogodile socijalnim radnicima, pa se tek onda nešto poduzelo", rekao je Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

I dodaje - istraživanja komore pokazala su da se čak 95% medicinskih sestara ne osjeća sigurno na svojem radnom mjestu. A naši životi - u njihovim su rukama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene