Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na snazi od ponedjeljka

Neobičan obrat u Austriji, donijeli odluku koju je malotko očekivao: "Zatvaranje više nema smisla..."

Prazan Beč
Prazan Beč Foto: DNEVNIK.hr
Austrijski zdravstveni stručnjaci procijenili su da zaraza omikronom nema toliko izražen utjecaj na bolničke kapacitete koliko se u početku strahovalo. U povjerenstvu za borbu protiv pandemije također smatraju da zatvaranje više nema smisla.

Austrija od idućeg ponedjeljka ukida lockdown za necijepljene, objavljeno je u srijedu.

Tako su odlučile federalne vlasti nakon procjene zdravstvenih stručnjaka, prema kojima je broj hospitaliziranih stabilan. Također, eksperti smatraju da zaraza omikronom ne utječe bitno na bolničke kapacitete, kao što se u početku očekivalo, navodi Kronen Zeitung.

Ublažavanje mjera najavili su u srijedu kancelar Karl Nehammer i ministar zdravstva Wolfgang Mueckstein, i to baš na dan kad Austrija bilježi rekordne brojke zaraženih. 

Vlasti smatraju da mjere u odnosu na necijepljene ipak treba ublažiti jer spadaju u jedne od najstrožih u Europi, pa i u svijetu. U povjerenstvu za borbu protiv pandemije smatraju da zatvaranje više nema smisla.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Od veljače Prvi u Europi: Izglasali obavezno cijepljenje, ali i masne kazne za one koji se usprotive

Pročitajte i ovo Karantena u Austriji - 2 RASTE BROJ ZARAŽENIH Stroge mjere u europskoj državi koju pohode i mnogi Hrvati: Od danas maske FFP2 i na otvorenom, obavezne kontrole COVID potvrda u trgovinama

"Ne čekajte da cijepljenje postane obavezno, cijepite se sami", pozvao je kancelar milijun i pol necijepljenih Austrijanaca te naglasio da je ipak još uvijek potreban oprez.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene