Obavijesti Video Pretražite Navigacija
270 POSTELJA

Pripreme u tijeku: Ako broj zaraženih nastavi rasti ovim tempom, prvi pacijenti u Arenu Zagreb mogli bi doći za 10 do 15 dana

Arena Zagreb sprema se za prihvat pacijenata zaraženih koronavirusom. Potrebe za time zasad nema, ali ovim tempom, prvi pacijenti stići će za 10 do 15 dana.

Zbog stalnog rasta novooboljelih proteklih tjedana za prihvat pacijenata se sprema i Arena Zagreb. Ipak, svi se nadaju da Arena neće uopće biti potrebna, da će se zaustaviti rast, ali ako broj zaraženih nastavi rasti ovim tempom, prema procjenama prvi bi pacijenti mogli doći kroz 10 do 15 dana.

Osnovne pripreme za aktivaciju Arene već su učinjene. Vraćena je informatička oprema, ponovno aktivirane telekomunikacije. Samo kreveti i bolnička oprema još nisu tu, ali to se može učiniti u roku od 24 sata ako se ukaže potreba. Za početak bit će tu 50 kreveta i 50 boca kisika s time da se kapacitet može udvostručiti u svega nekoliko sati.

Maksimalni kapacitet je 270 ležajeva, prošloga puta, na jesen u nijednom trenutku nije bilo više od 60 pacijenata. O pacijentima će brinuti već uhodan tim iz KBC-a Sestara Milosrdnica. Ukupno 20 liječnika i 50 medicinskih sestara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijepljeni ljudi mogu putovati Živnuo im zračni promet: Dali zeleno svjetlo djedovima i bakama da mogu avionom posjetiti unučad

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEDALEKO OD VODNJANA Tragedija u Istri: Vlak naletio na automobil, poginula jedna osoba

Kao i prošli put tu će biti smješteni pacijenti s lakšom i srednje teškom kliničkom slikom. Ponavljamo, sve može biti spremno za 24 sata, ali svi se nadaju kako to neće biti potrebno. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene