Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REAGIRAO I NAČELNIK OPĆINE

Gotovina i branitelji zabavljali se u pakoštanskom restoranu: "Tu se pojelo i bilo malo zajedno i svatko svojim putem..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka koja se širi društvenim mrežama prikazuje generala Antu Gotovinu na zabavi u jednom restoranu, a uz njega su i branitelji koji su bili pozvani.

Društvenim se mrežama širi snimka umirovljenog generala, Ante Gotovine, gdje se zabavlja s braniteljima u jednom pakoštanskom restoranu. Na snimci se vidi da se dobro zabavljaju, pjevaju, plešu i krše epidemiološke mjere.

Fizička distanca nije postojala, a zaštitne maske se nisu nosile. Iako je dozvoljen rad samo terasama ugostiteljskih objekata, zabava se održala u zatvorenom dijelu restorana

Pročitajte i ovo HDZ: Ivan Radić u borbi za Osijek - 2 Povlačit će novac iz EU Ivan Radić HDZ-ov je kandidat za Osijek: "Grad trebamo vratiti gdje pripada, uz bok razvijenim gradovima srednje Europe“

Pročitajte i ovo Slaven Škrobot - 6 Putopisac i pustolov Svjetski putnik koji nije napravio ni koraka. Iako je u kolicima penje se po planinama: "Tko zna što će biti za 10 godina, možda i prohodam..."

Gotovina je održao i govor u kojemu je govorio o zajedništvu.

''Kao vojnici, gledajmo sjever. Sjever je orjentir. I kad gledamo sjever, vidimo Hrvatsku. Hrvatska je kao jedna ptica, s dva krila. Na krajnjem desnom krilu vidimo Vukovar, vas ljude koji ste ovdje danas i večeras s nama, iz Vukovara. Na krajnjem lijevom krilu je Dubrovnik, vidimo momke iz Dubrovnika. Našli ste se zajedno, negdje na pola puta, s braniteljima iz Pakoštana. To je negdje na početku lijevog krila'', rekao je Gotovina.

Reagirao i načelnik

Načelnik Općine Pakoštane, Milivoj Kurtov, za DNEVNIK.hr rekao je da nije bila ''ozbiljna zabava'' i da je sve bilo ''u okvirima dozvoljenog''. Također, rekao je da se nije radilo o restoranu, već ''privatna kuhinja''. ''To je bila privatna kuća kod jednog našeg branitelja. Ja sam trebao biti, ali nisam zbog nekih svojih opravdanih razloga, ali znam da se pridržavalo svih tih epidemioloških mjera''.

Dodao je da se tamo nalazilo 10 do 12 ljudi, a da je granica 25 osoba na okupljanju, no samo na snimkama se može vidjeti da je bilo mnogo više ljudi, nego li što je rekao načelnik Pakoštana.

Pročitajte i ovo Alemka Markotić - 4 Gošća Dnevnika Nove TV Markotić otkrila kad stiže novo cjepivo, ali i što je otkrilo istraživanje o dosadašnjim: "Kod nekih je primijećen puno veći broj antitijela"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKA AKCIJA Za sve su krive banane: Dubrovačka policija prekinula narkolanac na Neretvi, zaplijenili oko 100 kilograma kokaina

Njihovi prijatelji iz Vukovara i Dubrovnika su prolazili, kaže, pa su ''javili da bi prošli''. ''Možda ste vidjeli ono što sam ja vidio, Gotovina ih je pozdravio. Nikakvog tuluma tu nije bilo, tu se pojelo i bilo malo zajedno i svatko svojim putem'', zaključio je Kurtov.

Autor snimke ne vidi ništa sporno

Autor snimke rekao je da su se okupili ''obični ljudi, nikome zanimljivi'', nitko tko je politički aktivna osoba. Okrenulo se janje uz prijateljsko druženje.

Restoran, tvrdi, nije bio već kuća s otvorenom terasom, ''ustakljena, ali sve sa strana je bilo otvoreno''.

 

Snimku možete pogledati ovdje.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene