Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste broj umrlih i zaraženih

Naši susjedi traže zatvaranje granica: ''Brojke su stravične, zdravlje građana u ozbiljnoj je opasnosti"

Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović traži zatvaranje granica Crne Gore zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Milo Đukanović naveo je da je situacija iz travnja i svibnja, kada je situacija u drugim zemljama bila katastrofalna i kada je vladajućima izjavljivao sućut, sada crnogorska realnost.

Napomenuo je da su sada više nego ikada potrebni sustavan pristup, timsko djelovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova.

"Zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva u interesu je efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bismo uspjeli u tome, moramo se uzdići iznad svih podjela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo", kazao je Đukanović, prenosi b92.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međunacionalne tenzije Policija u Crnoj Gori zbog korone pokušala zatvoriti kafiće u albanskoj općini, oni ih spriječili: "To je osveta"

"Stravične brojke o svakodnevnom porastu broja umrlih i zaraženih ne smiju nikoga u Crnoj Gori ostaviti ravnodušnim", kazao je Đukanović i dodao da je "zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti".

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene