Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilo mu je usput

Slavko Linić cijepio se na Andriji Štamparu: "Bio je poslovno u Zagrebu. Došao je s papirima i raspitao se. Jedan nije došao"

Bivši ministar financija Slavko Linić cijepio se na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Ravnatelj ustanove Zvonimir Šostar priznao je kako se Linić cijepio: "Je, znam da je primio, sad sam i ja išao provjeravati. Došao je s papirima i pitao kakve su mogućnosti. Jedan nije došao."

Sve se, prema sjećanju Zvonimira Šostara, dogodilo prije 10-ak dana. Linić je sa suprugom bio poslovno u Zagrebu. Došao je s medicinskom dokumentacijom i na više se mjesta, objašnjava Šostar, raspitivao ima li mogućnost za cijepljenje. 

Šostar mu je rekao da je došao i k njemu.

"Rekao sam mu da će se moći cijepiti ako ostane cjepiva, ako ne ostane, da neće", objašnjava ravnatelj Štampara. 

Kaže kako nije istina da je Linić dobio cjepivo samo zato što su prijatelji.

"Nije dobio zato. Bio je poslovno u Zagrebu. Bila je igra slučaja. Došao je pitati", kaže Šostar i dodaje kako Linić spada u prioritetnu skupinu: "Nije to nikakav big deal, nije kršenje propisa. On je čovjek od 72 godine, teški šećeraš, dva puta dnevno je na inzulinu", zaključio je. 

Linić je dobio Modernino cjepivo, a Šostar ne zna je li primio i drugu dozu. 

HZJZ je u nedjelju objavio detaljni vodič za cijepljenje, nakon što danima izlaze imena onih koji su cijepili preko reda. U vodiču je objašnjeno tko u koju skupinu spada te što ako ostane cjepiva viška.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 1 HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU U Hrvatskoj 68 novozaraženih, umrla 21 osoba: Objašnjen naputak o cijepljenju AstraZenecinim cjepivom u Primorsko-goranskoj županiji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Projekt na čekanju Hrvati se za rusko cjepivo upisuju u BiH: "Iz Hrvatske ste? Ma daaa, možete se predbilježiti"

Šef epidemiološke službe HZJZ-a Bernard Kaić na današnjoj presici Stožera rekao je kako tablica nije rang-lista prioriteta.

"Rang-lista su ljudi koji imaju veći rizik od komplikacija. Liječnici moraju upotrijebiti svoje stručno znanje, ne treba se slijepo držati tablice", rekao je Kaić.

"Popis osoba za cijepljenje je liječnička tajna i nikada mediji od nas neće dobiti taj podatak", objasnio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene