Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"DJED MRAZ POSTOJI"

Milanović se ponovo obrušio na premijera: "Kao da se najeo fermentiranih marelica... Hrvatski zec..."

Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr +0 Predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić Galerija 1/2 >>
Predsjednik Zoran Milanović komentirao je poziv premijera Andreja Plenkovića da pošalje promatrače na Trg sv. Marka prilikom prebrojavanja referendumskih glasova. Rekao je da to neće učiniti te da je samo upozorio da tko krade, taj i laže.

Uoči 29. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade Puma i dana 2. oklopno mehanizirane bojne Pume predsjednik Zoran Milanović posjetio je Vojarnu 7. gardijske brigade Pume. Tijekom boravka u vojarni predsjednik Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule branitelje Domovinskog rata u Kapelici sv. Jurja. 

Predsjednik je komentirao izjavu premijera o referendumu, odnosno njegov poziv da kontrolira pred kamerama potpise koje su prikupili Mostovci za referendum o COVID potvrdama. Predsjednik nije prihvatio poziv. 

"Ne, ja sam samo upozorio, ja sam tvrdi kohabitator. Tko laže, taj i krade", kazao je. "Onima koji varaju ne vjeruješ", komentirao je Milanović svoju izjavu da bi HDZ mogao pokrasti potpise koji su se prikupili za raspisivanje za referendum protiv COVID potvrda. 

"Čast svakome, veresija nikome", ponavlja. 

Nije protiv demografskih mjera za povratak Hrvata u zemlju, ali smatra da se treba tome prilaziti ozbiljnije, a ne prigodno, blagdanski. "Lijepo, ali takvo nešto već postoji. Uvijek je neki svetac kada se takvo nešto monumentalno ispali, ali to je nedomišljeno", komentirao je predsjednik Vladine demografske mjere. 

O presudi Nadanu Vidoševiću kaže: "Znam da su neki vaši kolege tezgarili za njega i primali honorare. Veliki pad i opet hadezeovac!" Što se tiče uvođenja eura, Milanović ističe kako je neodgovorno govoriti samo o dobrobitima toga: "Ja nisam božansko biće da donosim samo radosne vijesti, ali premijer je to zamislio kao jolly, jolly..." 

Govorio je i o mjerama i obvezi nošenja maski. "Sada imamo situaciju da mjere ne trebaju u birtiji, ali kada ulaziš u poreznu upravu, onda treba COVID potvrda. Koji pametnjaković je to smislio? To su smislili intelektualni lumpenproleteri. Ustavni sud je to podržao, Djed Mraz postoji... Ustavni sud, pa naravno da je to podržao, to se telefonom rješava", kazao je. 

Komentirao je i svoj neodlazak u BiH i izjavu premijera na tu temu. 

"Tamo se nešto zezao, kao da se najeo marelica fermentiranih. Ja nisam shvatio što je htio poručiti. On kaže da nije imao podatke o sigurnosnoj ugrozi... Pa, daj si odi tamo. Ja izmišljam, ali zato je sarajevska služba u BiH u pravu? Tako se ponaša hrvatski premijer? Svaka čast. Mazel tov. On nije dobio podatke o tome? Mogu mu ih ja poslati, može me nazvati da mu ja objasnim, u takvim se situacijama ne igra s tuđom sigurnošću", izjavio je predsjednik. 

Komentirao je i napad na Banske dvore i tvrdnje da je negativno reagirao nakon napada na Markov trg. 

"To je laž. Nazvao sam ga nakon dvije minute. Hrvatski zec je bio doma, a moja supruga je tamo trebala proći minutu ranije. U autu kao štićena osoba. Ali nije prošla. Prorešetao bi je kao švicarski sir. Onda je sluđeno otišao u Bruxelles i počeo pričati svašta. Hadezeovci kradu i lažu. Nakon sveg tog mahnitanja o radikalizaciji, SOA o tome ništa ne govori, a on je čak vršio pritisak da stave to u izvješće. To ti nije Ustavni sud."

"Koji zlostavljači, ovi s N1", rekao je premijer za novinara koji je postavljao pitanja. "Ima još neko pitanje iz ponora dubine? Evo, to vam je to, pa si vi razmišljajte malo", poručio je Milanović na kraju svoje, kao i uvijek, osebujne izjave za medije. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene