Predsjednik Zoran Milanović se prvi put očitovao zašto nije održao sastanak s glavnim tajnikom UN-a, ali je komentirao informaciju da je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s njim u Americi.


Zoran Milanović, predsjednik Republike, rekao je da Kolinda Grabar-Kitarović nije došla s njim u Ameriku.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović o popisivanju ''hrvatskih izdajnika'': ''A tko si ti, majke ti tvoje, bivša komunjaro? To su veće budale nego one prije pet godina'' Zoran Milanović i Mario Banožić Dok se oni svađaju, niz je problema koji muče vojsku: Podsjećamo kako je Milanović postupao kad je on bio premijer

"Nije došla sa mnom, čio sam je prije sat vremena. Ona je tu, nazuvala me prije mjesec dana i pitala može li biti u našoj delegaciji. Ja sam rekao – naravno, dapače. Jasno mi je što radi, da ima veze s Olimpijskim odborom i s nekim inicijativama koje zaista nisu bezveze. Ako država može dati platformu, zašto ne", rekao je Milanović u New Yorku.

Objansio je da se Grabar-Kitarović nije našla na popisu službene delegacije "zbog nekih tehničkih stvari" pa ju je misija prijavila posebno. "Danas smo se čuli, mislim da će doći na večeru", kaže Milanović.

Objasnio je i zašto se nije sastao s glavnim tajnikom UN-a, što je ranije bilo najavljeno. "Nije to sastanak, to je trebalo biti fotografiranje i pet minuta razgovora. U tom trenutku sam ocijenio da imam nešto što je produktivnije. Neformalno, tiče se regije, nije u redu da sad sve govorim. Ali u svakom slučaju državni posao", kaže Milanović, dodajući da možda isprva nije bilo potpuno jasno da se ne radi o sastanku već tek o protokolarnom rukovanju.

Dnevnik Nove TV doznaje da Grabar-Kitarović u New Yorku predsjeda panelom o Afganistanu, u organizaciji Ureda za veterane. Od sinoć, rekla je za Dnevnik Nove TV, pomaže i u akciji spašavanja stotinjak žena i djevojčica, a susrela se i s afganistanskim veleposlanikom. Odradila je i panele oko geopolitike i klimatskih promjena, a ide na Inicijativu tri mora. 
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju