Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U petak, 9. rujna, posljednjeg dana kampanje, u 20 sati , Zoran Milanović i Andrej Plenković imaju zadnju priliku da se obrate biračima u nastupu koji može odlučiti tko će od njih dvojice biti sljedeći hrvatski premijer.


Prema ukupnim rezultatima velikog terenskog istraživanja Nove TV, provedenog u 10 izbornih jedinica, najbolje rezultate ostvaruju Narodna koalicija i HDZ, a Zoran Milanović i Andrej Plenković najizgledniji su kandidati za premijera RH. Stoga je Nova TV, kako je ranije najavljeno, uputila pozive Zoranu Milanoviću i Andreju Plenkoviću, za sučeljavanje programa u petak 10. rujna. Moderator sučeljavanja biti će Mislav Bago, voditelj projekta Izbori 2016.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović od Plenkovića traži sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost: "Ne može se od Hrvatske očekivati razumijevanje ako nailazi na šutnju" Zoran Milanović Milanović: ''Majka me molila da zbog mira u obitelji pustim Jandrokovića na miru. Plenković i ja nismo ista dimenzija''

'Pripremio sam najaktualnija pitanja za oba kandidata na koja želimo čuti konkretne odgovore kako bi svi zajedno donijeli sigurnu odluku kome dati svoj glas u nedjelju. Siguran sam da će biti jako zanimljivo i dinamično jer je sučeljavanje u petak zadnja prilika prije izbora za prenijeti ključne poruke i planove biračima. Na ovim izborima svaki glas može biti odlučujući. Ovo im je zadnja prilika da ga pridobiju za sebe',  izjavio je Bago.

Ako se samo jedan od pozvanih čelnika odazove pozivu, isti će imati priliku jedan na jedan razgovarati s Bagom u najgledanijem informativnom programu.

Politilki analitičar o tome zašto je važno prihvatiti poziv na sučeljavanje

Politički analitičar profesor Tihomir Cipek obrazložio je zašto je sučeljavanje važno i koja je poruka ako se netko ne odazove ovakvom pozivu.

'Sučeljavanje je važno jer pokazujete da poštujete svoje birače. Drugo, možete svoje ideje posredovati javnosti. Treće, možete na temelju tog posredovanja i komunikacije s javnošću riješiti neizvjesnost i dobiti. Vrlo su tijesni izbori i bilo bi šteta da hrvatska javnost bude uskraćena za informacije o stavovima naših političkih lidera. Mislim da bi i njima dobro došlo da probaju dodatno mobilizirati birače', rekao je Cipek.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju