Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Dnevniku Nove TV u 19.15 sati pogledajte kako je izgledala rasprava ministra Predraga Šustara i učenika vukovarske osnovne škole.


Dnevnik Nove TV pomaže u izgradnji zemlje znanja! Naše novinarke Martina Bolšec i Srna Bijuk nositeljice su projekta u sklopu kojeg je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar posjetio vukovarsku osnovnu školu u kojoj je sudjelovao u raspravi s učenicima.

Vezani članci Sjekira, ilustracija Sjekirom na policajca: Pijana nazvala policiju, a onda ih napala zajedno s muškarcem, u samoobrani se koristio suzavac Penava: Zajednička nastava za Vukovarsku djecu - 10 Zašto su djeca i tri desetljeća nakon rata odvojena? "Mi idemo s jedne, oni s druge strane. Navikli smo, ne znamo za drugačije"

Učenici su dobili priliku ministra pitati što god žele o obrazovnom sustavu - dotaknuli su se popisa lektire, ocjena na polugodištu, upisa u srednje škole...

A sve učenike, bez obzira koji razred pohađaju, zanimalo je kada će se obnoviti njihova škola na kojoj su i danas vidljive posljedice rata. Učenici nemaju ni kantinu, a želja im je, među ostalim, dobiti i novu školsku dvoranu i obnovljeno dječje igralište.

Ministar Šustar dao im je, za njih najvažnije obećanje - o boljim uvjetima obrazovanja. A kada će vukovarski učenici u obnovljenu školu pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV.

U vrijeme dok traje stručna i javna rasprava o cjelovitoj kurikularnoj reformi, uz projekt 'Zemlja znanja' Nova TV daje svoj doprinos hrvatskom obrazovnom sustavu. Kroz priloge iz škola u cijeloj zemlji, cilj nam je skrenuti pozornost na sve probleme obrazovnog sustava, i to iz ruke onih kojih se to najviše tiče - učenika i nastavnika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr