Most će u saborsku proceduru službeno poslati zahtjev za odgodom poreza na nekretnine, a SDP-ov Gordan Maras poručio je da su u Vladi procijenili da nemaju snage provesti zakon.


Zbog odgode uvođenja poreza na nekretnine Općina Tisno tužit će Ministarstvo financija i ministra Zdravka Marića. Smatraju da su uložili velika sredstva za ustrojavanje sustava za provođenje novog poreza.

"Mi smo utrošili između 300 tisuća i pola milijuna kuna. Vjerujem da su veći gradovi utrošili i više. netko mora odgovarati za taj javni bačeni novac", rekao je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno.

"Nije prihvatljivo u ovim uvjetima da se i jedna kuna poreza više plaća od strane građana Republike Hrvatske", rekao je Gordan Maras iz SDP-a.

"Vjerujem da će na kraju zaista se dogoditi odgoda, vjerujem da će se držati, nadam se da će se držati svoje riječi i da će se konačno zakon napraviti da bude pravedan prema apsolutno svim građanima Republike Hrvatske", kazao je Božo Petrov, čelnik Mosta.

Iako Vlada ne zna kada će, kako i hoće li uopće nastaviti s porezom na nekretnine, iz Udruge gradova sve lokalne čelnike pozivaju da nastave sa započetim aktivnostima.

"Mi ćemo i dalje nastaviti s upitnicima, kako bi naše građane prisnažili obavezi da prijave svoje objekte i ono što je podloga oporezivanja i time mislim da doprinosimo pravednijoj raspodjeli poreznih obaveza naših građana. mislim da svi koji imaju nekretnine, moraju ili komunalnu naknadu ili porez na nekretnine plaćati", rekao je Željko Turk, predsjednik Udruge gradova (HDZ)

Građani se s time, ipak, ne slažu. "Ima puno obitelji koji imaju svoju kuću i sad to što su oni gradili, da im uzimaju novce, da država zarađuju na njima, to meni nije u redu", kaže Marijana.

A peticiju protiv novog poreza do danas je potpisalo više od 140 tisuća građana.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr