Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što se dogodilo?

Drama na kolodvoru Lekenik, na terenu krim policija: Radni vlak nije se zaustavio, u suprotnom smjeru stajao putnički

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu prijepodne na Željezničkom kolodvoru Lekenik došlo je do zastoja u prometu. Provjerili smo o čemu se radi.

Iako nam je čitatelj javio kako je navodno došlo do sudara vlakova u Lekeniku te da je policija na terenu, u PU sisačko-moslavačkoj samo su kratko komentirali da imaju dojavu prema kojoj se teretni vlak nije na vrijeme zaustavio, no da do sudara vlakova nije došlo.

Na Željezničkom kolodvoru Lekenik zapeli su i putnici. Na prijevoz su čekali satima. O čemu se radi, pitali smo HŽ Infrastrukturu.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

"Dana 23. studenoga 2022. u 8:26 radni vlak prošao je kroz kolodvor Lekenik zaustavivši se na izlaznim skretnicama. Promet vlakova na dionici Lekenik – Sisak normaliziran je u 11:55", navode u odgovoru iz HŽ-a Infrastruktura.

U policiji doznajemo da je kriminalistička istraga u tijeku, a istražuju je li uzrok prolaska radnog vlaka tehnički kvar ili ljudska pogreška.

Pročitajte i ovo Uklanjanje vagona nakon nesreće u Škrljevu - 1 UDAR TERETNOG VLAKA FOTO U tijeku uklanjanje vagona nakon željezničke nesreće kod Rijeke: Poznato kada bi se promet mogao normalizirati

Glavni istražitelj željezničkih nesreća Tomislav Antun Biber u Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu objasnio je za DNEVNIK.hr o čemu se točno radi.

"Radni vlak pokrenut je iz Kolodvora Velika Gorica i trebao je završiti vožnju u Kolodvoru Lekenik. Od ulaska pred Kolodvor Lekenik, zbog još dosad neutvrđenih razloga, radni vlak nije se zaustavio te je prošao kroz kolodvor u smjeru Siska", kazao je Biber.

Pročitajte i ovo Darko Barišić, član uprave HŽ Infrastrukture osigurana tek trećina prijelaza Barišić iz HŽ Infrastrukture o stanju hrvatskih željeznica i nesreći u Rijeci: "Ako je bilo propusta, bit će sankcija"

"Tada se zaustavio, a u suprotnom smjeru bio je putnički vlak koji je stajao uz dopušten ulazak na Kolodvor Lekenik. Očevid je u tijeku, istražuju se uzroci prolaska i nezaustavljanja radnog vlaka", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene