Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajno financiranje kampanje

Tušek nakon afere s podmićivanjem vijećnika: "Nije me sram, rekao sam da karikiram. Šimunić je inicirao sastanak, htio je biti kandidat za župana"

Nakon što je u javnost procurilo kako je HDZ-ov Žarko Tušek nudio nezavisnom vijećniku Oroslavlja Viktoru Šimuniću tajno financiranje predizborne kampanje, Tušek je poručio kako je sve karikirao te se ne boji istrage.

Na početku je kazao kako nije točno da je pokušao kupiti vijećnika.

Pročitajte i ovo Oštećenja na cesti u Oroslavju Mito i konstrukcija Rupe na cesti ne popravljaju već dva mjeseca, gradonačelnik ljut: "Govorilo mi se da moćnicima trebam otvoriti račun u restoranu" Slika nije dostupna Zavrnuo rukave Netko u polje kod Oroslavja bacao smeće, Šimunić otkrio kako je detektirao prekršitelja: "Nije to meni ispod časti delati"

"S kolegom Šimunićem do tada nisam imao nikakav odnos niti komunikaciju. Prvi put sam ga vidio u tom privatnom društvu. Iskazivao je želju za sastanak sa mnom i on se dogodio u privatnom ambijentu s ljudima koji su mu izgledali kao prijatelji iz Oroslavja", rekao je Tušek.

"Karikirao sam"

Istaknuo je kako je cilj sastanka bio diskreditirati njega i stranku.

"Šimunić je o svemu obavijestio medije. Taj sastanak bio je opuštenog karaktera, pokušao sam otvoriti temu o razvoju Krapinsko-zagorske županije i kako sam spreman razgovarati sa svakim o mogućoj suradnji. Šimunić je želio biti kandidat za župana", rekao je Tušek i dodao da je Šimunić inicirao sastanak.

Potvrdio je kako je snimka izašla u medije autentična.

"Nisam mu nudio financiranje plakata. Naravno da se razgovara o podjeli nekih dužnosti ako dođemo u tu poziciju da formiramo političku vlast u županiji. Jasno sam naznačio da karikiram", kazao je Tušek.

"Ne bojim se istrage"

Rekao je da se čuo s premijerom Plenkovićem i kazao kako uopće nisu razgovarali o njegovu povlačenju s funkcija. 

Kaže kako mu je premijer rekao da mu je žao što se našao u toj situaciji i "razgovarao s osobom koja je očito imala zlobne namjere da ga diskreditira”.

Dodao je i kako je Plenkoviću objasnio da na razgovor nisu išli ni s kakvim nečasnim namjerama.

"Ne bojim se istrage, postoji kaznena odgovornost onoga koji je neovlašteno snimao razgovor", kazao je Tušek. 

Na pitanje je li ga sram, odgovorio je kako ga nije sram ničega te mu je jedino žao njegove obitelji. 

Podsjetimo, Šimunić je tvrdio da se s Tušekom i HDZ-ovim gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom našao u Gredičakovoj klijeti kod Oroslavja 16. siječnja. Na tom mu je sastanku ponuđeno da na lokalne izbore u svibnju izađe na izbore s nezavisnom listom kako bi odnio glasove SDP-u Krapinsko-zagorske županije, a da će mu oni tajno pomoći financirati kampanju, što zakon izričito zabranjuje.

Štoviše, Tušek mu je nudio da bira hoće li neko pročelničko mjesto nakon izbora ili da izabere neku drugu instituciju poput Parka prirode Medvednica ili Centra za prirodu u Zagorju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene