Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u minskom polju

Zapovjednik ATJ Lučko otkrio detalje akcije spašavanja migranata: "Bilo je jakih udara vjetra, helikopter se nalazio u nemogućim uvjetima"

Aktualno Galerija +0 Mate Bilobrk, zapovjednik ATJ-a Lučko Galerija 1/1 >>
Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji je pratio akciju spašavanja migranata iz minskog polja javio se uživo s terena gdje je razgovarao sa zapovjednikom ATJ Lučko Matom Bilobrkom.

Bilobrk je opisao kako su od nacionalnog koordinacijskog centra dobili dojavu o jednom umrlom migrantu i o jednom teško ranjenom te su se odmah uključili u potragu na mirkopoziciji, a kasnije su došli do saznanja da se radi o širem području koje nisu mogli odmah pregledati. "Bilo je jakih udara vjetra, helikopter se nalazio u nemogućim uvjetima", kazao je te dodao kako je operater na kameri u helikopteru uočio ljude na nepristupačnom području.

Zapovjednik jedinice kaže da su u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje saznali da se radi o minski sumnjivom području. "Točnije 500-injak metara u samom minskom polju", kazao je Bilobrk te dodao kako su odlučili u ranim jutarnjim satima krenuti u akciju.

ATJ Lučko je išla s tri taktičke grupe, kazao je Bilobrk. To su bili pirotehničari, koji na sebi nose 20 kilograma opreme, zatim medicinari i sanitet te grupa za izvlačenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bili su u šumi Policija objavila snimku velike akcije izvlačenja migranata iz minskog polja: Spašeno je 10 ljudi, jedna osoba je u životnoj opasnosti

"Pirotehničari su u najkraćem mogućem roku ušli, trasirali i obilježili put za evakuaciju. Potom smo ušli sa medicinskim timom", opisao je Bilobrk te dodao kako su na mjestu događaja pronašli pet osoba od kojih su četiri bile ranjene, a jedna od njih bila je teško ranjena i imala je rane na više mjesta. Borbeni medicinari rane su sanirali brzom intervencijom i krenuli s evakuacijom kroz trasu koju su pripremili prilikom dolaska, opisao je Bilobrk.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jedan poginuo Poznati detalji stradanja migranata u šumi kod Saborskog, policija danas iz zraka pretražuje područje

Mikić je istaknuo kako se liječnici još bore za živote dvojice migranata u ogulinskoj bolnici.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene