Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje od četiri mjeseca do izbora

Zahuktava se utrka za Zagreb: Neki su već počeli "delati", a drugi još traže kandidate

Pravosudni teret zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ne sprječava da ide u utrku po još jedan mandat. I dok on "dela" po svom, druge stranke pokušavaju iznjedriti kandidate koji će mu parirati u izbornoj utakmici.

Dok ga politički protivnici žele rušiti na izborima, Milan Banić radi po svom. Ideja o okrupnjavanju ljevice je propala, kao i dogovor s Možemo. SDP traži kandidata u svojim redovima. Gordan Maras se sam nudi, no vodstvo stranke, čini se, priželjkuje Joška Klisovića.

"Sva imena i prezimena koja se spominju govore da se radi o ljudima s iskustvom obnašanja izvršne vlasti i za koje se ne vežu nikakve afere", rekao je Arsen Bauk (SDP).

Potencijalnog kandidata SDP-a komentirala je i Anka Mrak-Taritaš, predsjednica GLAS-a.

"Ja mislim da bi on bio odličan kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba, ali Joško Klisović je član SDP-a i tu odluku treba donijeti SDP", rekla je.

Dok Klisović šuti, Maras je uvjeren da je gradski SDP, na čijem je on čelu, na njegovoj strani. O svojoj će potpori gradska organizacija odlučivati sljedeći petak.

"Ja sam spreman biti kandidat ukoliko o tome tako odluče stranačka tijela", rekao je Maras.

Međutim, Bauk je rekao da ima "puno slučajeva u SDP-u i drugdje gdje predsjednik organizacije nije kandidat za gradonačelnika".

Pročitajte i ovo Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore OPREZNO S POPUŠTANJEM MJERA Čelnik liječničke komore o cjepivu i nagradama za medicinare: ''Ako vam kažem da se nagrada svodi na 4 do 5 kuna po satu, mislim da se odgovor nameće sam po sebi''

Pročitajte i ovo Ivan Christian Kurolt, molekularni virusolog, i Valentina Baus GOST DNEVNIKA NOVE TV Stručnjak o mutiranom koronavirusu: "Samo je pitanje vremena kada će se to pojaviti i kod nas. Ovaj virus neće sam od sebe nestati"

U potrazi za svojim kandidatom je i HDZ.

"HDZ izlazi na izbore samostalno i to je naša snaga. Mogu samo reći da se mi jako veselimo jednoj izbornoj utakmici, kako protiv kandidata ljevice, bio to gospodin Tomašević ili netko od ostalih kandidata koji su se do sada pojavljivali u javnom eteru, tako i protiv Milana Bandića", rekao je Mislav Herman, predsjednik zagrebačkog HDZ-a.

Isto tako, na izbore samostalno izlazi i Možemo!, čiji će kandidat biti Tomislav Tomašević.

"Obilazimo teren, radimo na programu, imamo tim stručnjaka ispred sebe i imamo jasan cilj ispred sebe. Ne bavimo se baš previše drugim kandidatima", rekao je.

Što građani misle o utrci za Zagreb?

Dok stranke kalkuliraju tko će jače zaljuljati Bandićevu poziciju, stanovnici metropole imaju svoja očekivanja. Ivan Bognar rekao nam je da misli da je u Zagrebu lijepo živjeti, ali da želi da se poboljša "kvaliteta života ljudima kojima je teško".

S druge strane, Damir nam je rekao da ne očekuje ništa i da politika neće puno pomoći: "Još više oslonimo sami na sebe jer nas je to ovo vrijeme itekako poučilo." Sa sličnim nepovjerenjem na politiku gledan i Tin Heljić: " Hrvati su Hrvati. Glasat će za onoga tko im godinu dana prije izbora da sve što hoće."

Programi stranaka su pripremljeni, kandidati će se uskoro znati, a građani će odlučiti tko će popeti na poziciju, a tko ne.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene