Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O AKTUALNIM ZBIVANJIMA

Tomašević: "Svatko ima pravo na mišljenje, ali napad na novinare nije bio u redu. Nadam se da se radilo o izoliranom slučaju"

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji za novinare za srijedu poslije podne najavio je sastanak s predstavnicama majki-odgojiteljica. Na adventskim kućicama neće se tražiti COVID potvrde, kazao je.

Grad Zagreb za 2022. godinu planira ukupni prihod od EU sredstava u iznosu od milijardu i 350 milijuna kuna, što je višestruko veći iznos nego u prehodne dvije godine, najavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak na redovitoj konferenciji za novinare u predvorju zgrade Gradske uprave.

"Dani otvorenih vrata EU projekata su u tijeku i naša je politika povući što više novaca, kako bismo rasteretili gradski proračun", kazao je Tomašević.

U manje od dva tjedna na području grada Zagreba, skupa s dodatnim punktovima koje je organizirao Grad Zagreb cijepilo se gotovo 40 tisuća građana, istaknuo je Tomašević.

"Uspjeli smo udvostručiti broj cijepljenih dnevno", naveo je zagrebački gradonačelnik.

Cijena testiranja za sve je 50 kuna.

Na 12 punktova testirani su zaposlenici gradske uprave. Od testiranih u tri navrata, bilo ih je ukupno 14 pozitivno na antigenskim testovima.

Na pitanje za komentar na prosvjede, Tomašević je kazao kako svatko ima pravo na mišljenje, ali nije bio u redu napad na novinare. Nada se da se radi o izoliranom incidentu.

Luka Korlaet govorio je obnovi te najavio skori početak, maksimalno koristeći EU fondove. Naglasio je da je dovršetak cjelovite obnove škola prioritet obnove.

Završetak obnove OŠ Miroslava Krleže na Kaptolu je pri kraju, kazao je Korlaet. On je podsjetio na izmjene Zakona o obnovi od kojih očekuje da će ubrzati proces obnove.

Zamjenik pariške gradonačelnice posjetit će sutra Zagreb, najavio je Korlaet, a bit će govora o energetskoj obnovi i prometu. Francuska delegacija iznijet će svoja iskustva o održivom prometu te obnovi traka za pješake i bicikliste.

"Imamo obnove koje već traju - i dobro je da traju. Loša vijest je da ti projekti nisu bili ni prijavljeni ni ugovoreni", kazao je Tomašević. Zato dogodine očekuje  520 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti, kako bi se refundirao dio sredstava koje je Grad platio. 

Tužbu protiv stranke Možemo zbog "prevelike" kvote žena na listi u Osijeku, Tomašević je nazvao bizarnom. Istaknuo je kako se kvote mogu ispoštovati, ali u tom slučaju se žene pozicioniraju na niža mjesta na listama, što je običaj u dobrom dijelu stranaka. 

"Vijest da će DORH pokrenuti postupak protiv Možemo u 21. stoljeću je bizarna", zaključio je Tomislav Tomašević.

Daniela Dolenec je primila predstavnice majki-odgojiteljica na sastanak, nakon čega je sastanak s njima najavio i gradonačelnik Zagreba, za sutra poslije podne. Kako je kazao Tomašević, i bivša pravobraniteljica za djecu je bila kritična prema mjeri roditelj-odgojitelj.

Tomašević se osvrnuo i na adventske kućice kojih je ove gdoine zbog pandemijskih uvjeta tri puta manje. Što se tiče koncerata, sve će biti prilagođeno epidemiološkoj situaciji.

U gradskom proračunu za 2022. godinu za obnovu privatnih zgrada na području Zagreba je predviđeno 160 milijuna kuna. Pri kraju je i natječaj za smještaj ljudi koji trenutno borave u Hostelu Arena.

Uvođenje COVID-potvrda na otvorenom nije se razmatralo, kazao je zagrebački gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAJAVILE TUŽBE Predstavnice majki odgojiteljica dočekale Tomaševića dok je sadio stablo: "Dosta laži! Ostavite nam stečena prava"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POTPORA PROJEKTIMA Plenković na Twitteru otkrio o čemu je razgovarao s Tomaševićem u Banskim dvorima

Tomašević se proteklog tjedna sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem, koji je podržao razvojne gradske projekte, a ovih dana najavio je i da će primiti predstavnice majki odgojiteljica, nezadovoljne zbog ukidanja njihova statusa. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene