Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zabranjen Ariel Kids

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog isticanja slike djeteta sa sladoledom u ruci na ambalaži praška za rublje Ariel Kids, Državni inspektorat zabranio je ovaj proizvod tvrtke Procter & Gamble i to zbog zavaravajućeg oglašavanja, piše Vjesnik.

Deterdžent je zabranjen jer "nije jasno je li riječ o specijalnom sastavu deterdženta za pranje tvrdokornih mrlja koje djeca naprave prilikom uzimanja hrane, igranja i slično, ili mu je sastav takav da je posebno pogodan s obzirom na osjetljivost dječje kože", objašnjava dječja pravobraniteljica Mila Jelavić. 

Pročitajte i ovo Djeca koja prose - 7 Večeras u Provjerenom Djeca od koje ne smijemo odustati: "Što mi može policija? Napišu mi kaznu, puste i to je to" Slika nije dostupna Pučka pravobraniteljica Mlaćenje migranata: "Ne govorimo samo o pojedinačnoj, već i odgovornosti države"

Njezin ured je zagrebačka sanitarna inspekcija obavijestila da će zbog Ariel Kidsa pokrenuti prekršajni postupak protiv proizvođača.

Ministarstvo gospodarstva upozorilo je Procter & Gamble da je poruka ambalaže nejasna i da bi trebala biti prilagođena, kako bi je svi potrošači mogli jasno protumačiti. 

Dječja pravobraniteljica zatražila je da se, zbog moguće opasnosti za zdravlje djece, hitno ukloni slika djeteta s ambalaže deterdženta, a potrošače upozori na opasnost od deterdženta koji je u prodaji, navodi Vjesnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene