Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog isticanja slike djeteta sa sladoledom u ruci na ambalaži praška za rublje Ariel Kids, Državni inspektorat zabranio je ovaj proizvod tvrtke Procter & Gamble i to zbog zavaravajućeg oglašavanja, piše Vjesnik.


Deterdžent je zabranjen jer "nije jasno je li riječ o specijalnom sastavu deterdženta za pranje tvrdokornih mrlja koje djeca naprave prilikom uzimanja hrane, igranja i slično, ili mu je sastav takav da je posebno pogodan s obzirom na osjetljivost dječje kože", objašnjava dječja pravobraniteljica Mila Jelavić. 

Vezani članci Odgovor europske pučke pravobraniteljice EU pravobraniteljica o Šuici: "Odlučila sam otvoriti istragu" Helenca Pirnat Dragičević (Foto: Robert Anić/PIXSELL, Duško Jaramaz/PIXSELL) Pravobraniteljica traži izmjene zakona: Roditelji koji ne cijepe svoju djecu mogli bi i u zatvor

Njezin ured je zagrebačka sanitarna inspekcija obavijestila da će zbog Ariel Kidsa pokrenuti prekršajni postupak protiv proizvođača.

Ministarstvo gospodarstva upozorilo je Procter & Gamble da je poruka ambalaže nejasna i da bi trebala biti prilagođena, kako bi je svi potrošači mogli jasno protumačiti. 

Dječja pravobraniteljica zatražila je da se, zbog moguće opasnosti za zdravlje djece, hitno ukloni slika djeteta s ambalaže deterdženta, a potrošače upozori na opasnost od deterdženta koji je u prodaji, navodi Vjesnik.