Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ovo je velika dužnost"

Imenovan novi direktor Plinare istočne Slavonije: Došao na županovu zamolbu

Na online sjednici skupštine Plinare istočne Slavonije (PIS) u petak je za novoga direktora, umjesto nedavno uhićene Marije Ratkić, imenovan Mario Naglić, a iz tvrtke su poručili kako neće biti nikakvih zastoja u isporuci plina.

Marija Ratkić jedna je od petoro osumnjičenih za malverzacije na štetu Ine, a očekivalo se da bi nakon imenovanja novoga direktora mogla biti puštena iz pritvora u Remetincu.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović sjednica Nadzornog odbora Što će biti s Inom nakon megaafere? "U četvrtak bi na posao trebalo doći šest novih članova Uprave" Hrvoje Krešić Hrvoje Hrešić nakon sastanka koalicije Uoči parlamentarnih izbora u BiH: "Upozorili su da se Hrvate opet stavlja u nepovoljnu poziciju"

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić nakon sjednice je izjavio novinarima kako je predstavnik tvrtke Ina Andrej Dmitrović imenovan članom Skupštine društva i Nadzornog odbora, a idućeg tjedna bit će izabran novi predsjednik i potvrđeni članovi Nadzornog odbora.

Dodao je kako su u razgovoru s Dmitrovićem dobili jamstva da će opskrba plinom u idućem razdoblju biti pod kontrolom, da neće biti nikakvih problema niti zastoja u isporuci plina, a svi štetni ugovori bit će zaustavljeni. Cijene će biti iste kakve su i za ostale građane Hrvatske, a otvorili smo i temu o eventualnim benefitima za ovo područje u nekom budućem razdoblju, rekao je Dekanić.

"Tvrtka je dobro posložena"

Novi direktor Naglić rekao je kako je temeljem zamolbe župana Dekanića prihvatio izazov koji donosi ta dužnost te će probati stabilizirati situaciju u tvrtki.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PLJAČKA INE ''Odi, Plenkoviću'', poručila oporba i upozorila: ''U dvije velike hrvatske afere sudjeluje jedna obitelj''

Pročitajte i ovo Ilustracija komentirali i opskrbu plinom Oglasili se Uprava i Nadzorni odbor Ine: "Nismo odlučivali o spornim ugovorima, te ovlasti je imao Škugor"

"Tvrtka je, koliko sam shvatio, dobro posložena. Ovo je eksces koji se dogodio i zatražit ćemo neovisnuu reviziju te temeljem toga odrediti smjer kojim će tvrtka dalje ići. Najbitnije je da smo dobili jamstva da neće biti nedostataka u opskrbi plinom", istaknuo je Naglić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene