Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto stiže uskoro!

Meteorolozi otkrivaju kakvo nas vrijeme očekuje na dan izbora: Pogledajte gdje bi vas u glasovanju moglo omesti malo kiše

Sigurno ste već željni ljeta, ljetnog vremena i ljetnih temperatura. Nije uopće čudno, vrijeme je više manje cijeli mjesec sličnije travnju nego svibnju, a u travnju je pak bilo sličnije ožujku, tako da slobodno možemo reći da smo jedan mjesec i preskočili. No ljetno vrijeme stiže nam uskoro.

Početkom lipnja napokon nam stiže ljetno vrijeme. Do srijede će biti sunca, samo neće biti posve stabilno i još uvijek ne jako toplo. Ali bit će ugodno. Nakon toga – pravo ljeto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Izborno jutro će uglavnom biti pretežno sunčano, malo oblačnije tek na jugu gdje je moguć i pljusak. Zapuhat će vjetar sa sjevera, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i Biokova s olujnim udarima. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti između 7 i 11, a na Jadranu od 12 do 17 stupnjeva.

Sunca će na kopnu biti i poslijepodne, no uz više oblaka lokalno može pasti i malo kiše. Puhat će sjeverac, a temperatura će biti oko dvadeset stupnjeva. U Slavoniji i Baranji nestabilnije, a i ovdje su šanse za pljuskove pa i grmljavinu sutra nešto veće. Puhat će sjeverozapadnjak, a temperatura će biti od 17 do 20 stupnjeva.

U gorju i na sjevernom Jadranu, ujutro pretežno, a kasnije barem djelomice sunčano. Pri tom, uglavnom u gorju je moguć i pljusak. Jaka i olujna bura će na moru poslijepodne slabjeti. Temperatura će biti malo iznad 20, a u gorskoj Hrvatskoj od 15 do 18 stupnjeva.

Nakon oblačnijeg jutra, u Dalmaciji od sredine dana više sunca. Puhat će jaka bura, a temperatura će biti uglavnom između 20 i 23 stupnja. Temperatura mora je oko 18, 19, taman na granici za kupanje, no uz buru, na plažama sutra neće biti baš najtoplije.

Idućih dana u središnjoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano, no ne i posve stabilno vrijeme. Tako i u ponedjeljak i u utorak još može biti pokojeg pljuska, ponajprije prema istoku. U ponedjeljak još sjeverac, potom bez značajnijeg vjetra, u srijedu će biti i toplije, a od srijede onda slijedi nekoliko baš lijepih ljetnih dana.

Na Jadranu će od ponedjeljka prevladavati sunčano, doista rijetko uz pokoji lokalni pljusak, i to uglavnom na jugu. Puhat će bura i sjeverozapadnjak, a od srijede će s juga početi pritjecati i sve topliji zrak, bit će sunčano, stabilno, sve više ljetno. Do ljeta, još samo malo strpljenja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene