Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo nudi pomoć

Vukovar: Branitelji na kućne adrese dobili obavijest da ih srbijansko tužiteljstvo tereti za ratne zločine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među onima koji su dobili dopis iz ministarstva je i vukovarski branitelj Tihomir Purda koji je upravo radi tjeralice iz Srbije bio uhićen na Graničnom prijelazu Orašje (BiH) 5. siječnja 2011. godine.

Na adrese pojedinih hrvatskih branitelja iz Vukovara proteklih dana počele su stizati obavijesti u kojima se navodi kako je Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije protiv njih pokrenulo postupak koji je ustupljen Republici Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

"Također Vas izvještavamo da Ministarstvo branitelja, zajedno s Ministarstvom pravosuđa, drugim nadležnim institucijama, odnosno Vladom Republike Hrvatske poduzima sve korake da se ukine primjena spornih Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine kojim se Republika Srbija samoinicijativno proglasila nadležnom za vođenje postupaka za ratne zločine na teritoriju bivše SFRJ“, stoji u dopisu kojega potpisuje ministar Tomo Medved.

U daljem tekstu dopisa stoji i kako ministarstvo stoji na raspolaganju za svu pravnu pomoć, pojašnjena i dodatne informacije.

Iz Ministarstva pravosuđa ranije je objavljeno kako se na tjeralici za ratne zločine srbijanskog Tužiteljstva nalaze 43 osobe. Među onima koji su dobili dopis iz ministarstva je i vukovarski branitelj Tihomir Purda koji je upravo radi tjeralice iz Srbije bio uhićen na Graničnom prijelazu Orašje (BiH) 5. siječnja 2011. godine.

Purda je u pritvoru zatvora Zenica proveo 57 dana prije nego li je oslobođen. Dopis iz Ministarstva branitelja dobio je u četvrtak, 4. kolovoza. Hina )

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene