Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Slijedi nam niz lijepih dana, ali ne spremajte kišobrane: Meteorolog otkriva kada će se vratiti kiša

Nastavlja se ugodno jesensko vrijeme, a i pred nama je nekoliko doista lijepih dana. Očekuje nas većinom sunčano te prema sredini idućeg tjedna još i toplije nego ovog vikenda. Detalje donosi meteorolog Darijo Brzoja.

Bura je oslabjela pa će na moru biti još i ljepše. Jedino su jutra uz more svježija, a u kopnenom dijelu sad već i hladna, uz moguću maglu, tako da se valja slojevito odijevati jer na suncu kasnije zapravo bude dosta toplo.

Lijepo vrijeme obećava nam polje visokog tlaka, anticiklona će se zadržavati i dalje. Za sad kišu ili barem onu ozbiljniju ne očekujemo sve do četvrtka, odnosno u većini krajeva tek u petak. U četvrtak će to biti eventualno gorje i mjestimice Jadran, a do tada, prognoziramo najbolje moguće vrijeme za listopad.

U ponedjeljak ujutro, u kopnenom dijelu mjestimice magla, po kotlinama gorske Hrvatske i u istočnim krajevima možda i niski slojeviti oblaci. Inače, sunčano, a većinom vedro prevladavat će i na Jadranu. Vjetra neće biti, na moru ponegdje burin, podno Velebita tek ponegdje umjerena bura. Na kopnu u početku hladno uz temperaturu većinom između -1 i 4 stupnja. Duž Jadrana, od 10 na sjevernom do ugodnih 15 na južnom dijelu.

Nakon jutarnje magle u unutrašnjosti će prevladavati sunčano i svakako toplije. Za ranog poslijepodneva očekujemo 14 do 16 stupnjeva.

Slično i u Slavoniji i Baranji. Pretežno sunčano i danju ugodno uz 15-ak stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj će tijekom dana biti dosta sunca. A dok je sunca i temperatura neće biti preniska - između 11 i 14 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu sunčano i toplo. Danju će puhati sjeverozapadnjak, a temperatura može porasti i preko 20 stupnjeva.

U Dalmaciji će sutra također prevladavati sunčano, poslijepodne uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka ovdje će porasti i do 22 stupnja, a mora između 18 i 21.

Stabilno će biti skoro sve do kraja tjedna. Jutra i dalje maglovita, a danju tek mjestimice umjerena, rjeđe i prolazno povećana naoblaka.

U drugoj polovici tjedna bit će još i toplije, tako i na kopnu očekujemo oko 20 stupnjeva. Zapuhat će jugozapadnjak koji će u četvrtak još i pojačati. Tad bi u gorju moglo biti i malo kiše, a u petak će je potom biti i drugdje u zemlji.

Na Jadranu također većinom sunčano. Stabilna zračna masa, bez značajnijeg vjetra u ovom dijelu godine i na more zna donijeti maglu, pa bi je tako lokalno ovdje moglo biti potkraj utorka i u srijedu ujutro. No tijekom srijede će zapuhati jugo, odnijeti maglu, ali donijeti oblake pa će u četvrtak mjestimice biti kiše. Jugo će pojačati, al' će se zato zadržati toplo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene