Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena pred vratima

Hladan tuš za produženi vikend: Kiša, pljuskovi i bura, ali neće svuda biti tako loše

Dan državnosti obilježava se 30. svibnja. Pogledajte kakvo će vrijeme biti za produženi vikend. Meteorolog Darijo Brzoja otkriva čeka li nas dobro ili loše vrijeme...

Kažu da ne postoji dobro i loše vrijeme, ali kad se snažna promjena događa na prvi produljeni vikend, tik pred ljeto, kad jedva čekamo skočiti u more, e onda to možemo nazvati lošim vremenom.

Bit će kiše i pljuskova, no veći problem nekako izgleda to što će uz kišu biti, prvo - osjetno hladnije, ali to nije sve, uz hladnoću, prilično vjetrovito i burno. Vrijeme ipak neće posvuda biti toliko loše, i ne baš cijeli vikend, pa smo izdvojili glavne značajke.

Promjena stiže u petak navečer, spuštanjem hladne fronte uz kišu u sjevernim kopnenim krajevima, tako da nas već sutra ujutro na kopnu čeka oblačno, cijeli dan tu i tamo uz kišu, ali, jako važno i 10-ak do 13 stupnjeva nižu dnevnu temperaturu. Računajte, u petak je bilo skoro 30, u subotu ponegdje možda i ne više od 17, 18.

Subota

Na Jadranu što se naoblake tiče promjenjivo, kiša i pljuskovi na sjeveru, dok Dalmacija, a posebno jug i u subotu još izgledaju prilično vruće i bez kiše. Puhat će jugo. Na sjevernom Jadranu od jutra bura. Putujete li, a još niste krenuli, putujte ujutro što ranije i prije nego krenete svakako provjerite i stanje na cestama. Do kraja dana bura će se proširiti negdje do Šibenika, malo južnije, a tako će se i grmljavinski pljuskovi polako premještati prema jugu kojih će onda i u Dalmaciji biti u nedjelju.

Darijo Brzoja o vremenu tijekom produženog vikenda - 1 Darijo Brzoja o vremenu tijekom produženog vikenda - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedjelja

Nedjelja na kopnu prava jesen, temperatura oko 16 stupnjeva, oblačno, povremeno kiša. Na moru će bura malo slabjeti, a lokalnih pljuskova može biti posvuda. Najpovoljnije sve skupa opet na jugu.

Darijo Brzoja o vremenu tijekom produženog vikenda - 1 Darijo Brzoja o vremenu tijekom produženog vikenda - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Ponedjeljak

Tek u ponedjeljak mrvicu toplije, ali još uvijek ne i vruće. Pokoji pljusak, vjerojatno u Dalmaciji, no brzo će se i vedriti i neće biti toliko loše, kao ovaj jesenski vikend koji očekuje kopnene krajeve, pa zbog bure dijelom i sjeverni Jadran.

Darijo Brzoja o vremenu tijekom produženog vikenda - 1 Darijo Brzoja o vremenu tijekom produženog vikenda - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene