Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Držite se hlada!

Pred nama je još jedan toplinski val: Meteorolog upozorava na probleme koje bismo mogli imati - noću

Pred nama je još jedan toplinski val. Detaljnije doznajte u vremenskoj prognozi meteorologa Darija Brzoje.

Sve je više vruće, pred nama je još jedan toplinski val, pa i još jedno upozorenje. Vrućina će se intenzivirati prema kraju tjedna, što zbog dnevnih, što zbog noćnih temperatura koje će prije svega na Jadranu mjestimice biti i neugodno tople.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Uz sve one poznate savjete, uzimati dovoljno tekućine, pa i kad ne osjećate žeđ, držati se hlada sredinom dana, u ovom tjednu bit će stoga potrebno i rashladiti prostorije u kojima spavate, gdje god je to moguće, jer i loš san, osobito nekoliko dana za redom može utjecati na opće stanje i mogućnost organizma da se bori s vrućinom tijekom dana.

A vrućina nam stiže u jugozapadnoj struji, preko Sredozemlja, s njom i dosta vlage, pa će biti i sparno, a uz sve to i južinu ni biometeorološke prilike nisu baš sjajne.

U takvim okolnostima očekuje nas djelomice sunčano i toplo, a na moru i vrlo toplo jutro. Ponegdje na sjevernom i srednjem Jadranu uz više oblaka može pasti malo slabe kiše. Na moru će puhati umjereno i jako jugo. Temperatura na kopnu oko 20, a na Jadranu većinom od 22 do 27 stupnjeva.

Poslijepodne, sparina. Ovdje u najzapadnijim krajevima postoji mogućnost i za jači razvoj oblaka i pokoji pljusak praćen grmljavinom. Puhat će jugozapadnjak, a temperatura će biti od 32 do 34 stupnja.

I u Slavoniji u ponedjeljak djelomice sunčano te vruće i sparno. Vjetar s juga, a temperatura i do 35.

Uz povremeno više oblaka, uglavnom u drugom dijelu dana, na sjevernom Jadranu i u gorju, a osobito u Gorskom kotaru te u Istri stoji mogućnost za lokalne pljskove s grmljavinom. Na moru će puhati umjereno i jako jugo, a temperatura će biti od 30 do 34 stupnja. U gorju između 28 i 33.

U Dalmaciji će se izmjenjivati sunce i oblaci, a sjevernije pri tom može biti kratkotrajne slabe kiše ili pljuska. Uz jaku južinu - sparno, a i temperatura će biti visoka, od 31 do čak 36 stupnjeva.

More je najčešće 24 ili 25, toplije u Istri, u Puli danas 27.

UV indeks će većinom biti visok ili vrlo visok, a umjeren na srednjem Jadranu gdje se u ponedjeljak ipak očekuje nešto više oblaka.

Svakog dana sve toplije

Od sredine tjedna prevladavat će sunčano. U utorak još, uglavnom na zapadu i to prije svega u gorju može biti pokojeg pljuska uz lokalne nestabilnosti. Bit će i sve više vruće pa nas krajem tjedna očekuju temperature mjestimice i preko 36 stupnjeva. Najviše na istoku.

Vruće će biti i na moru, osobito u Dalmaciji, a posebno u zaleđu. Međutim, ovdje će neugodnosti u novom tjednu stvarati i vrlo tople noći, s temperaturom preko 25 stupnjeva.

U utorak na sjevernom dijelu još može biti i pokojeg pljuska, a onda će posvuda prevladavati sunčano i vedro. Jugo će sasvim oslabjeti, no zrak će se svejedno sve više zagrijavati. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene