Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije strane Hrvatske

VIKEND PROGNOZA Doznajte kada nam dolazi proljepšanje vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretežno oblačno, povremeno uz kišu, u gorju i susnježicu i snijeg. Najviše oborine očekuje se u gorskoj Hrvatskoj, a najmanje na sjevernom Jadranu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za petak.

Ovaj petak u mnogim krajevima bit će kišovit, posebno u gorju gdje mjestimice može biti i obilnije oborine. Očekuje se i susnježica, možda i snijeg. Na Jadranu od sredine dana kidanje naoblake, dok će u unutrašnjosti i dalje povremeno kišiti, a kiše će tu i tamo biti i za vikend.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg Ilustracija Vremenska prognoza Prevrtljivi travanj: Meteorolog otkriva kakav nas vikend očekuje

'Kišobranska veljača' nastavlja se i u ožujku. Tijekom dana prati će nas slab i umjeren vjetar, na udare ponegdje jak sjeverni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura s olujnim udarima, u Dalmaciji i istočnjak, a na krajnjem jugu slabo do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 5 do 10, na Jadranu od 11 do 15 Celzijevih stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj biti će oblačno vrijeme, povremeno uz kišu. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni vjetar, a temperatura zraka tijekom današnjeg dana biti će uglavnom između 7 i 9 °C.

Vikend prognoza

U unutrašnjosti, u subotu nas očekuje  umjereno i pretežno oblačno, ponegdje s kišom, češće u Slavoniji i gorskoj Hrvatskoj. U višem gorju se očekuje i susnježica i snijeg. Zadržat će se promjenjivo i vjetrovito. Puhat će uglavnom umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, no zapadnije u zemlji može biti jakih pa i olujnih udara. U nedjelju temperatura malo viša nego u subotu i odlazak kišnih oblaka, a u ponedjeljak suho i sunčanije.

'Puhat će slab i umjeren, na udare ponegdje i jak sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim, krajem dana moguće i orkanskim udarima. Temperatura zraka u subotu na kopnu uglavnom između 5 i 10 °C, u gorju i malo niža. Na Jadranu najniža jutarnja temperatura od 6 do 10, najviša dnevna od 11 do 16 °C, a u Dalmaciji moguće i viša', javlja DHMZ.

Na Jadranu će, prije svega biti burno. U nedjelju će bura još i pojačati pa će podno Velebita biti olujnih udara. Sve skupa promjenjivo, uz izmjenu oblačnih i onih sunčanijih razdoblja, no na moru uglavnom bez oborina. Nešto kiše očekuje se tek u nedjelju u Dalmaciji. Najsunčanije bit će u ponedjeljak. Za vikend i na moru malo toplije, usprkos buri.

Ukoliko ste u mogućnosti, vikend na moru je odlična ideja. A za sve one koji će ga provesti u unutrašnjosti savjetujemo, gdje god išli ponesite sa sobom kišobran, do ponedjeljka. Početak novog tjedna donosi nam ljepše vijeme.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene