Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Uživajte u babljem ljetu još nekoliko dana: Meteorolog otkriva kad stiže velika promjena

Razmjerno toplo i pretežno sunčano vrijeme još će se u većini krajeva zadržati u nedjelju i početkom idućeg tjedna. No malo kiše na sjevernom Jadranu i pojava juga najavit će skoru promjenu vremena, prognozira meteorolog Ivan Čačić.

Jača vrlo prostrani ciklonalni vrtlog s vlažnim oceanskim zrakom koji će u našu zemlju pritjecati u u drugom dijelu i potkraj utorka. Do tada će nam greben anticiklone još malo zadržavati bablje ljeto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

U nedjelju ujutro u unutrašnjosti svježe mjestimice uz mogućnost kratkotrajne magle. U većini će krajeva prevladavati sunčano. Jedino će na sjevernom Jadranu i u gorju biti oblačnije, ponegdje uz mogućnost za slabu kišu. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu više vjetrovito uz umjereno i jako jugo. Najniža temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva.

Danju će u središnjim krajevima prevladavati sunčano povremeno uz umjeren jugozapadnjak. Razmjeno toplo uz poslijepodnevnu temperaturu od 22 do 24 stupnja.

Pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme, mjestimice uz umjeren jugoistočnjak, očekujemo u Slavoniji i Baranji. Najviše dnevna temperatura od 23 do 25 stupnjeva.

U gorskom području pretežno, a na Jadranu djelomice sunčano. Povremeno uz više oblaka ponegdje može pasti malo kiše. Na Jadranu pozornost valja obratiti na umjereno do jako jugo, dok će u gorju puhati povremeno umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 24 stupnja.

U Dalmaciji pretežno sunčano i vrlo toplo većinom uz umjereno jugo. Najviša poslijepodnevna temperatura ponegdje i do 27 stupnjeva.

U unutrašnjosti u ponedjeljak i veći dio utorka još pretežno sunčano. Potkraj utorka sa zapada naoblačenje s kišom, a u srijedu promjenljivo oblačno s kišom i pljuskovima. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, koji će u srijedu okrenuti na sjeveroistočnjak uz pad temperature zraka.

U ponedjeljak na Jadranu pretežno sunčano. Ipak, na sjevernom dijelu uz povećanu naoblaku ponegdje će biti malo kiše. U utorak naoblačenje s kišom, a u srijedu dosta promjenljivo s kišom i pljuskovima koji ponegdje mogu biti izraženiji. Puhat će umjereno i jako jugo, koje će u srijedu malo oslabjeti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene