Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oproštaj od ljeta

Velika promjena je pred vratima: Oblačno, kiša i osjetno hladnije, u nekim dijelovima zemlje već u četvrtak kiša

Sunčano i toplo razdoblje bliži se kraju. Iako će u četvrtak temperature još uvijek biti iznad prosjeka za ovo doba godine, možemo očekivati povremenu kišu, a onda pred vikend stiže najavljena promjena koja će osim kiše donijeti i zahladnjenje, osobito na kopnu. Vremensku prognozu donosi Maja Bubalo.

S približavanjem frontalnog sustava atmosfera postaje nestabilna. U četvrtak nam još neće stići hladniji zrak sa sjevera ali možemo očekivati lokalne pljuskove.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

U prvom dijelu četvrtka bit će promjenjivo oblačno, ali uglavnom suho, s povremenim sunčanim razdobljima. Puhat će umjeren jugozapadnjak, u Dalmaciji i jugo, s time da vjetar može imati jake udare, osobito u višim predjelima. Jutro na kopnu malo toplije nego u srijedu, u nizinama između 14 i 19, u gorju od 10 u Lici do 18 stupnjeva u Gorskom kotaru, a na moru između 18 i 23 stupnja.

U nastavku četvrtka u središnjoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano, ali uz mogućnost za lokalne pljuskove. Uz umjeren jugozapadnjak temperatura većinom između 28 i 30 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji također vjetrovito i vruće, s temperaturom do 32 stupnja. Mjestimice će pasti pokoji pljusak.

U gorju i na sjevernom Jadranu je vjerojatnost za oborine najveća, kao i mogućnost obilnih pljuskova. Puhat će umjeren jugozapadnjak koji će na moru okretati na jugo. Temperatura u gorju između 22 i 27, na moru 26 i 30 stupnjeva.

U Dalmaciji je pak vjerojatnost za oborine najmanja, poneki pljusak je moguć na sjeveru i u unutrašnjosti. Puhat će umjereno jugo, a temperatura uglavnom između 28 i 31 stupanj.

More je toplo, na svim se postajama mjeri se između 21 i 24 stupnjeva.

U petak će fronta na kopno donijeti više kiše, lokalno i obilne pljuskove s grmljavinom. Zapuhat će sjeverac pa će i temperatura biti u padu. I vikend pred nama bit će promjenjiv i nestabilan, a do nedjelje će dnevna temperatura pasti za desetak stupnjeva.

Promjenjivi i nestabilni dani očekuju i obalu i otoke. U petak će pljuskovi na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana biti lokalno obilni. Temperatura i ovdje u padu, ali manje nego na kopnu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene