Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika promjena

Je li ljeto na odlasku? Stiže nam svježe vrijeme uz kišu i grmljavinske pljuskove, meteorolog otkriva u koji dio Hrvatske će promjena malo kasniti

Pred nama je promjena vremena, iza ovog sunčanog i vrućeg vikenda idućih nekoliko dana bit će nestabilnije. Noćas već naoblačenje s mjestimičnom kišom i pljuskovima stiže na zapad i sjeverozapad te u gorske krajeve i na sjeverni Jadran. Do poslijepodneva će se proširiti na istok dok će se u većem dijelu Dalmacije i sutra još zadržati barem djelomice sunčano i vruće. Vremensku prognozu donosi Darijo Brzoja.

Naime, sa sjeverozapada nam se približava atmosferski poremećaj, nosi nam osjetno svježiji i nestabilan zrak, koji će se nad našim područjem potom zadržavati veći dio tjedna. Zapravo, ulazimo u razdoblje kad vrućina popušta, a zaostajat će uglavnom još na jugu.

Ponedjeljak ujutro, u zapadnim kopnenim krajevima i na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno, uz mjestimičnu kišu te pljuskove praćene grmljavinom. U Slavoniji i Dalmaciji će još uvijek prevladavati sunčano. Jutarnja temperatura u ponedjeljak, od 15 do 18 stupnjeva u unutrašnjosti te između 20 i 25 na obali i otocima. Zapuhat će sjeverac, a na sjevernom Jadranu jugo će okretati na umjerenu i jaku buru. Podno Velebita pri tom može biti i pokojeg olujnog udara.

Kiša i sporadični pljuskovi u središnjoj Hrvatskoj i u ponedjeljak poslijepodne, no bit će i sunčanih razdoblja. Promjenjivo, te uz sjeverac osjetno svježije. Nakon nedjeljnih 32, u ponedjeljak će temperatura biti bliže 22. Očekujemo od 21 do 24 stupnja.

Svježije bit će i u Slavoniji i Baranji, samo ipak ne toliko. Ovdje će promjena vremena stići nešto kasnije, sredinom ponedjeljka i poslijepodne, pa će i temperatura stići porasti više. Od 24 na zapadu do 29 stupnjeva na istoku regije. No i ovdje također poslijepodne može biti izraženijih pljuskova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozio s 1,59 promila Pijan sjeo za volan pa sletio s ceste kod Varaždina: Ozlijeđen i on i dijete (7) koje je bilo u autu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna podmorski plinovod Ukrajina će zbog njemačko-ruskog projekta godišnje ostati bez 1,5 milijardi dolara: "Smatramo ga opasnim geopolitičkim oružjem"

Promjenjivo uz kišu i pljuskove, pa i izraženije i u gorju i na sjevernom Jadranu. Uz sjeveroistočnjak će osvježiti u gorju, a s burom ponešto i na moru. Tako će najviša dnevna temperatura u gorskoj Hrvatskoj biti 20-ak do 24, a na sjevernom Jadranu uglavnom oko 28 stupnjeva.

Zato će se u Dalmaciji zadržati prilično vruće uz barem 30, ali mjestimice i 33 stupnja. U ponedjeljak poslijepodne uglavnom djelomice sunčano i većinom suho, tek na sjeveru i to više prema kraju dana moguć je pljusak. Jugo i jugozapadnjak, sjevernije će u drugom dijelu dana postupno okretati na buru.

More je toplo, većinom oko 26 stupnjeva, najtoplije u nedjelju je bilo u Puli, čak 28. UV indeks će u ponedjeljak biti visok jedino na istoku i jugu, tamo gdje se i očekuje najviše sunca tijekom dana.

A u nastavku tjedna isto nestabilno. Uglavnom djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku, no povremeno i dalje kišu ili pokoji pljusak. Bit će i osjetno svježije. Puhat će vjetar sa sjevera, a najviša dnevna temperatura bit će većinom između 20 i 25 stupnjeva. Malo toplije na kopnu ponovno iza srijede kad se očekuje i više sunca, a šanse za kišu budu manje.

I na Jadranu idućih dana promjenjivo te uz buru i nešto svježije. U utorak mjestimična kiša prijepodne na sjevernom dijelu, a poslijepodne i navečer u Dalmaciji. U noći na srijedu tu je moguće i nevrijeme. Potom će se vedriti pa će u četvrtak biti sunčanije i povoljnije.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene