Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez, grmljavina!

Stiže nova promjena vremena, meteorolog otkriva u kojem je dijelu Hrvatske najveća šansa za jače nevrijeme

Nakon nekoliko sunčanih i vrlo toplih dana, možemo reći da polako koračamo u ljeto, i to bez obzira na ono što nam slijedi u nedjelju. Naime, prema vremenskoj prognozi, vrijeme će u nedjelju i ponedjeljak biti promjenjivije, uz povremenu kišu, ali i pljuskove praćene grmljavinom koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Više donosi meterorolog Darijo Brzoja.

Šanse za jače nevrijeme u nedjelju su najveće u središnjoj Hrvatskoj, a najviše suha i sunčana vremena očekuje se u Dalmaciji. Grmljavinskih pljuskova mjestimice može biti već ujutro. Očekuje nas dakle, jedna promjenjiva nedjelja, osobito u kopnenim krajevima. Više sunca i stabilnije bit će na jugu. Jutro toplo, u unutrašnjosti oko petnaest, a na Jadranu i do dvadeset stupnjeva. Svježije jedino u gorju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Pljuskova i grmljavine u središnjoj Hrvatskoj povremeno će biti i poslijepodne, pri čemu lokalno mogu biti i izraženiji. Prolazno će pojačati sjeverac, inače će vjetar biti slab. Temperatura ipak niža, očekuje se od 22 do 25 stupnjeva.

Promjenjivo, povremeno s kišom u nedjelju i u Slavoniji i Baranji. I ovdje će dakle tijekom dana biti uvjeta za grmljavinske pljuskove. Temperatura od 23 do 26 stupnjeva.

Lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu, iako će na moru poslijepodne biti i duljih sunčanih razdoblja. A šanse za pljuskove zapravo veće su prema kopnu. Puhat će uglavnom slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, a temperatura će biti između 23 i 27 stupnjeva.

Najviše sunca u Dalmaciji. Očekuje se barem dijelom vedro, uglavnom i stabilnije nego drugdje, a mogućnost za pokoji pljusak poslijepodne stoji jedino u zaleđu. Prijepodne još na i sjeveru Dalmacije. Danju će puhati slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, dok će temperatura biti od 25 do 27 stupnjeva.

Nestabilno na kopnu još i u ponedjeljak, kad će mjestimice biti kiše i pljuskova, no prije svega u gorskim krajevima. Prema kraju dana će se vrijeme već i smirivati pa će u utorak biti i sunčanije i toplije. Slično će se potom zadržati i sredinom tjedna.

Na Jadranu će, i to osobito u Dalmaciji u ponedjeljak biti pljuskova i grmljavine, čak i izraženijih, no prema kraju dana i tu slijedi smirivanje pa nas i na moru sredinom tjedna onda očekuje opet sunčano i vrlo toplo vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene