Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Vraća li nam se zima? Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana

Kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana, u Dnevniku Nove TV otkrio je meteorolog Darijo Brzoja.

Kao što nakon kiše dolazi sunce, isto tako nakon sunca ide kiša, a posebno kad je riječ o prijelaznim razdobljima između godišnjih doba kao što je ovo.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Meteorolog Nikola Vikić-Topić Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku

O veljači ne treba previše pričati, dovoljno je reći da je proteklih dana uz sunce i južinu mjestimice i na kopnu bilo 18 stupnjeva, a u noći na nedjelju već isto tako mjestimice, iako baš ne na istim mjestima, ali sigurno u istoj zemlji, bit će susnježice i snijega. A vrijeme će se još koji put okrenuti u iduća dva, tri dana.

Prvo prolazak jedne ciklone preko naših krajeva, u subotu, pa onda ponovno oborine s drugom koja će tu biti u ponedjeljak. U međuvremenu, mala pauza tijekom nedjelje.

U noći na nedjelju uz zahladnjenje, kiša će u gorskim predjelima prelaziti u susnježicu i snijeg, no snijega može biti ponegdje i u nizinama. Kiša će u noći stići i do Dalmacije pa će se tu zadržati i u nedjelju prijepodne dok se na sjeverozapadu zemlje već bude postupno i razvedravalo.

Vrijeme u nedjelju

Ujutro oborina još kratko može biti i ponegdje na istoku zemlje. Na sjevernom Jadranu prolazno će zapuhati umjerena i jaka bura, inače će puhati sjeverozapadnjak, osobito prema otvorenom moru, a na jugu uz oblake i kišu još uvijek jugo. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 1 do 5, a na Jadranu od 8 na sjevernom do 13 stupnjeva na južnom dijelu.

U Središnjoj Hrvatskoj potom postupno razvedravanje pa će poslijepodne biti više sunca. Bez oborina, uz temperaturu od 9 do 12 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji će se razvedravati. Malo kiše možda još ujutro, a potom kasnije sunčana razdoblja. Temperatura, od 8 do 11 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu, kao i na sjeverozapadu, u nedjelju već sunčanije, posebno na moru gdje će sunčano i prevladavati. Poslijepodne će puhati uglavnom sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 15 stupnjeva. I u Lici u nedjelju ugodno, obzirom na datum, bit će oko 10. U Gorskom kotaru, 6.

Na sjeveru Dalmacije sunčanije nego na jugu gdje će se ostatci oblačnog sloja, najdulje zadržati. Tu je i dalje moguće malo kiše, iako sve manje i sve rjeđe. Jugo će slabjeti i postupno okrenuti na sjeverozapadnjak, no samo prolazno, jer već u noći na ponedjeljak ponovno ide južina.

Iduća tri dana

A kad smo kod ponedjeljka, treba spomenuti i novu kišu. Poslijepodne u većem dijelu zemlje, a navečer i u noći u gorju ponajprije ponovno je moguć i snijeg.

Od utorka djelomice sunčano, mada kratkotrajnih oborina na kopnu može biti i u srijedu. U ponedjeljak jugozapadnjak, a u utorak i srijedu puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeverac. Bez značajnije promjene temperature, no promjenu tipa vremena, svakako ćete primijetiti.

I na Jadranu nova kiša u ponedjeljak uz jako jugo, i to već prijepodne. Od utorka će prevladavati sunčano, no sunce pod rukom, kao i obično zimi nosi jaku buru i tramontanu. Slabjet će u srijedu. Općenito, tek mrvicu hladnije, prije svega tijekom jutra.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene