Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro se utoplite!

Bura izazvala PROBLEME u prometu: Evo kada će sunce!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do vikenda su još dva, većinom sunčana dana. Bit će lijepo, ali hladno pa se u svakom slučaju dobro utoplite.

Nevrijeme koje je pogodilo Hrvatsku prouzročilo je velike probleme u pomorskom i cestovnom prometu. Od sinoć većina cesta u Lici i Gorskom kotaru bila je zatvorena za kamione. Sa smirivanjem bure situacija se malo poboljšala.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

Kamioni koji voze prema Dalmaciji ili kontinentu na čvoru ispod Velebita moraju ulaziti, odnosno izlaziti na Dalmatinu jer im je zbog olujnih udara bure i dalje zabranjen promet prema Zadru, stoga moraju ići preko Gračaca i Obrovca.

Zbog snijega i dalje je na snazi zabrana na većini županijskih i državnih cesta, vrijeme se ipak polako smiruje pa se očekuje da će se promet do večeri normalizirati.

Vremenska prognoza za četvrtak

Kopno u četvrtak očekuje djelomice ili pretežno sunčano vrijeme, dok je povremena kiša moguća na jugu Dalmacije. Vjetar će biti većinom slab, dok će jaka bura u Dalmaciji puhati još tijekom jutra, a tijekom dana će sasvim oslabjeti, javlja DHMZ.

Jutarnje temperature će se kretati između -6 i -1 na kopnu, a na Jadranu od 2 do 7. Najviša dnevna temperatura na kopnu će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijevih.

Vremenska prognoza za iduća tri dana

Vrijeme će na kopnu i u petak biti djelomice sunčano. Za vikend promjenjivije, samo povremeno uz slabe oborine.

I na Jadranu još u petak pretežno sunčano, a zatim promjenjivo, povremeno s kišom, uglavnom kratkotrajnom. U subotu će zapuhati jako jugo, no već u nedjelju će i okrenuti na buru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene