Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NATO bi uzvratio

Crne prognoze vojnog analitičara "Ako Putin pokrene nuklearni napad, to će značiti smak svijeta"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Vojni analitičar smatra da bi NATO uzvratio Putinu ako bi se ovaj odlučio upotrijebiti nuklearno oružje.

Komentirajući trenutnu situaciju na ukrajinskom bojištu, vojni analitičar Marinko Ogorec rekao je kako bi Putinovo posezanje za nuklearnim arsenalom, značilo radikalan odgovor s druge strane.

U slučaju nuklearnog napada, rekao je, "izbio bi Treći svjetski rat i to bi bio smak svijeta".

"To bi značilo uništenje svijeta. Ako upotrijebi nuklearno oružje, NATO će uzvratiti, Rusima preostaje da iskoriste sve iz tog nuklearnog arsenala, Amerikanci uzvraćaju i onda je to gotova priča", kazao je vojni analitičar u N1 Studiju.

Kazao je i kako Ukrajinu "ne zanima previše ruska igra oko pripojenja nego u velikoj ofenzivi pokušava osvojiti svoje područje. Dodao je da su Ukrajinci u prodoru.

Pročitajte i ovo Zelenski, Putin Iz minute u minutu Rusija objavila gdje su joj nove granice, Putin mijenja pravila za mobilizaciju. U Kijevu dijele tablete joda

Pročitajte i ovo Ilustracija Objasnili sve opcije VIDEO Ukrajinci objavili detaljne upute za građane u slučaju nuklearnog napada: Što nikako ne smijete napraviti

"Na jugu Vladimir Putin ima oko 25.000 vojnika koja je ozbiljna snaga kad bi se htjela boriti, a očito se ne želi boriti”, naveo je.

Za mobilizaciju u Rusiji rekao je kako se provodi neorganizirano. Ogorec je naveo kako je masovni bijeg Rusa iznenadio i samog Putina.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene