Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IVICA MANDIĆ ZA DNEVNIK NOVE TV

Važan tajni posjet: Vojni analitičar objasnio zašto se u ovom trenutku događaju smjene i ostavke visokih dužnosnika u Ukrajini

Aktualno Galerija Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV - 1 Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV - 3 Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV - 2 Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV - 4 Galerija 1/4 >>
Ukrajini bi ipak mogla stići velika pomoć u ratu, koji traje točno 11 mjeseci. Njemačka će možda već ovaj tjedan Poljskoj dopustiti da Ukrajini pošalje moderne tenkove Leopard 2. I SAD bi mogao najaviti donaciju svojih naprednih tenkova. A ukrajinske vlasti - u obračunu s korupcijom. Cijeli dan padaju smjene i ostavke visokih dužnosnika.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski primio je predsjednika Finske nakon turbulentnog dana za Ukrajinsku upravu. Smijenjen je zamjenik glavnog državnog tužitelja, a nakon toga ostavke su podnijeli zamjenik pročelnika ureda predsjednika i zamjenik ministra obrane. Uslijedile su i ostavke guvernera pet pokrajina.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Vojni analitičar Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV komentirao je situaciju u Ukrajini.

"Prije 15-ak dana tajno je Ukrajinu posjetio ravnatelj CIA-e William Burns. I osim onoga što sve zanima, od namjera protivnika, ratnih operacija, u takvim posjetima razmjenjuju se i ovakve vrste podataka. Radi se o operacijama koje su ukrajinski državljani izvodili vani kad su u pitanju plaćanja i takve informacije su dostavljene Ukrajini, te je Ukrajina napravila što se od jedne ozbiljne zemlje i očekuje. Ovo je izuzetno opasan potez, da se Ukrajinu na Zapadu dovede na stup srama, a i time da potpora Zapada njoj padne. Ovaj potez prilično je državnički i treba ga pozdraviti i raščistiti takve situacije, a ne davati milijarde pomoći, a da netko krade", rekao je Mandić.

Na upit mogu li tenkovi sa Zapada pomoći Ukrajini za značajnu promjenu na bojištu, Mandić je naglasio da su ti tenkovi neusporedivo bolji od onih s Istoka te da je riječ o apsolutno moćnom oružju. 

Mandić je naglasio da je obuka tenkovskih posada odavno počela u Poljskoj. Riječ je o 300 tenkova, odnosno tri oklopne brigade, i svi tenkovi trebali bi biti spremni za proljetnu ofenzivu.

Na upit ima li Rusija snage i sposobnosti za novi veliki napad koji očekuju Ukrajinci, Mandić je rekao: "Jedna je stvar izvršiti mobilizaciju vojske jer ona stvara mogući borbeni potencijal, ali borbeni potencijal i borbena moć nisu ni slučajno iste kategorije. Podrazumijeva vrhunsku opremu, ali i vrhunsku obuku i zapovijedanje da se takvi timovi koriste. Za to Rusija više nema snage, Rusija za takve timove nema ni snage ni obuke. U onoj državi gdje vlada laž prestaje obuka i pametno zapovijedanje."

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene