Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan antifašizma, Dan državnosti i Tijelovo

Vlada ukida tri neradna dana u lipnju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borba s ekonomskom krizom mogla bi građanima Hrvatske oduzeti tri neradna dana.

Na taj bi se način smanjili troškovi poslodavaca i povećali prihodi države, piše Novi list. Time se objašnjava sve ozbiljnije razmišljanje o ukidanju dva državna praznika i jednog blagdana.

Pročitajte i ovo Ilustracija neradan dan Provjerite gdje će na dan izbora biti dežurni liječnici, pedijatri i zubari u Zagrebu Gradsko parkiralište Neradni dan Doznali smo hoće li se na dan izbora naplaćivati parking, onima koji auto ostave gdje ne smiju ne piše se dobro

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina rekao je za Novu TV kako je ovaj prijedlog loše prihvaćen, dok je Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade, izjavila kako se još uvijek radi samo u inicijativi.

Ukoliko se to dogodi, u povijest odlazi Dan antifašističke borbe koji se obilježava 22. lipnja i Dan državnosti, koji se do sada obilježavao tri dana kasnije. Radni dan trebao i postati i blagdan Tijelovo, koji pada na različite datume, o ove je godine 7 lipnja. Dan antifašističke borbe i Dan državnosti dobili bi status spomendana.

'Konačna odluka još nije donijeta, ali ako ukinemo te neradne dane, napravili bismo značajne uštede', objasnio je izvor u Vladi. Poslodavci procjenjuju da svaki neradni dan znači gubitak gospodarstvu oko milijardu i 100 milijuna kuna. Trenutačno Hrvatska ima 14 dana državnih praznika i blagdana koji su ujedno i neradni dani.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene