Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Borba s ekonomskom krizom mogla bi građanima Hrvatske oduzeti tri neradna dana.


Na taj bi se način smanjili troškovi poslodavaca i povećali prihodi države, piše Novi list. Time se objašnjava sve ozbiljnije razmišljanje o ukidanju dva državna praznika i jednog blagdana.

Vezani članci Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Sastao se Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem: Dosad ugovoreni projekti vrijedni 11,3 milijarde kuna Sindikati stižu na pregovore u nedjelju (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Posljednja ponuda Vlade: Koeficijenti su ipak na stolu, ali ne za sve. Ovo su uvjeti o kojima se sindikati moraju izjasniti

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina rekao je za Novu TV kako je ovaj prijedlog loše prihvaćen, dok je Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade, izjavila kako se još uvijek radi samo u inicijativi.

Ukoliko se to dogodi, u povijest odlazi Dan antifašističke borbe koji se obilježava 22. lipnja i Dan državnosti, koji se do sada obilježavao tri dana kasnije. Radni dan trebao i postati i blagdan Tijelovo, koji pada na različite datume, o ove je godine 7 lipnja. Dan antifašističke borbe i Dan državnosti dobili bi status spomendana.

'Konačna odluka još nije donijeta, ali ako ukinemo te neradne dane, napravili bismo značajne uštede', objasnio je izvor u Vladi. Poslodavci procjenjuju da svaki neradni dan znači gubitak gospodarstvu oko milijardu i 100 milijuna kuna. Trenutačno Hrvatska ima 14 dana državnih praznika i blagdana koji su ujedno i neradni dani.