Podsjetimo, Nenad Križić u medije je dospio nakon što je objavljeno da je u porukama branitelju iz Vukovara predlagao da provali u prazan stan da bi si riješio stambeno pitanje.

Galerija


Vlada je u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice objavila kako je, na osobni zahtjev, razriješila pomoćnika ministra branitelja Nenada Križića.

Vezani članci Ministar Darko Horvat (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Horvat: U politici se ništa ne rješava ultimatumima Andrej Plenković (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Vlada odgovorila sindikatima: "Ponudili smo najviše što je trenutno moguće"

Podsjetimo, Križić je u medije dospio prije nekoliko dana nakon što je branitelj Mario Vrbanić iz Vukovara, pokušavajući riješiti svoje stambeno pitanje, od sada bivšeg pomoćnika ministra dobio poruku u kojoj mu ovaj predlaže da provali u neki od praznih stanova, a on će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom da na provalu "malo okrene glavu".

Kako je za DNEVNIK.hr u srijedu potvrdila PU vukovarsko-srijemska, policija u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom provjerava informacije objavljene u javnosti.

Medved: Kao častan čin mandat je stavio na raspolaganje

Ministar branitelja Medved komentirao je u četvrtak nakon sjednice Vlade Križićevo razrješenje. 

"Nakon svih medijskih napisa Ministarstvo hrvatskih branitelja je provelo raščlambu cjelovitog tog postupanja. Svakako želim reći da se radi o izinmno odgovornom djelatniku koji je dvije godine obnašao dužnost pomoćnika ministra. Radi se o čovjeku koji je uložio iznimno veliki napor u taj resor stambenih i pravnih poslova. Moja namjera i rad Ministarstva usmjereni su ka otvorenosti prema ljudima, posebno onima najranjivijim. U najboljoj namjeri, prepoznajući jedan takav predmet, u korespondenciji s tom strankom napravio je jedan propust. Kao odgovoran čovjek, kao hrvatski branitelj, kao častan čin stavio je mandat na raspolaganje i Vlada je danas odlučila o njegovom razrješenju", rekao je Medved.

Ministar branitelja Tomo Medved ranije je najavio utvrđivanje svih okolnosti te dodao da "odgovorna osoba ni u kojem slučaju ne može i ne smije tako korespondirati". Za Vrbanića je rekao da nije hrvatski branitelj.

Ni one nisu odoljele: Domaće zvijezde prihvatile izazov i pokazale kako su izgledale prije 10 godina

Plavooka glumica nekad je bila žena iz snova brojnim muškarcima, no godine su učinile svoje