Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere protiv krize

Vlada zamrznula cijene: Dizel znatno pojeftinio, ovo su nove cijene goriva

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Andrej Plenković danas je izašao iz izolacije i stigao na sjednicu Vlade. Ministar Filipović objavio je nove cijene goriva.

Premijer Andrej Plenković 150. sjednicu Vlade počeo je zahvalom ministru Tomi Medvedu, koji je sjednicu vodio prošli tjedan, dok je premijer bio u izolaciji zbog korone. Plenković je još jednom izrazio sućut Velikoj Britaniji zbog smrti kraljice Elizabete.

Dotaknuo se i početka novog kruga pregovora sa socijalnim partnerima, koji je na rasporedu u srijedu. Nabrojio je sve dogovoreno u prvom krugu.

"Tijekom našeg mandata značajno smo poboljšali materijalna prava svih koji rade u državnim i javnim službama", pohvalio se dogovorenim, kao i rastom prosječne, medijalne i minimalne plaće u mandatu ove Vlade.  

Ministar gospodarstva Davor Filipović objasnio je kako je na europskom tržištu cijena dizela pala. Objavio je nove cijene goriva. Dizel pojeftinjuje, benzin je skuplji za lipu, a cijena plavog dizela ostaje ista.  

"Nova cijena dizela bit će 12,29 kuna. Benzin će biti 10,58 kuna, a cijena plavog dizela i dalje iznosi 8,49 kuna", izvijestio je ministar Filipović.

Prošli tjedan litra dizela stajala je 12,88 kuna, a benzina 10,57. Filipović je objavio kako bi cijena benzina bez Vladinih mjera bila 12,52 kune, dizela 14,27, a plavog dizela 10,14 kuna. 

Nova rata od 700 milijuna eura

Plenković je rekao kako je Vlada danas poslala zahtjev Europskoj komisiji za uplatom i druge rate od 700 milijuna eura za Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

"Trenutno su u provedbi natječaji za projekte u vrijednosti 15 milijardi kuna", kažu u Vladi.

Isplata duga dobavljačima lijekova

Na dnevnom su redu bile su i izmjene i dopune Zakona o kreditnim institucijama.

Pročitajte i ovo Ilustracija ograničena marža Vlada donijela odluku: Objavljene nove cijene goriva, pojeftinio i plin u bocama

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna gotova izolacija Premijer Plenković negativan na koronu: Vraća se predsjedati sjednicom Vlade

Vlada je donijela odluku o isplati sredstava bolničkim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač država za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala te odluku o isplati namjenske pomoći za podmirivanje dijela dospjelih obveza bolničkih zdravstvenih ustanova kojima su osnivači županije prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Prihvaćen je nacrt prijedloga odluke o sudjelovanju Oružanih snaga RH u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu, nacrt prijedloga odluke o sudjelovanju pripadnika OSRH u aktivnosti Stalne NATO skupine protuminskih snaga 2, nacrt prijedloga odluke o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u operaciji potpore miru 'EU NAVFOR Somalija – ATALANTA' te nacrt prijedloga odluke o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u operacijama potpore miru Ujedinjenih naroda.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene