Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slatko osvježenje

S toplijim vremenom sve je veća i potražnja za omiljenom slasticom, no neki bi se mogli i neugodno iznenaditi: "Ne znam je li narastao standard..."

Aktualno Galerija Sladoled - 1 Sladoled - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sladoled - 2 Sladoled - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sladoled - 3 Sladoled - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Slastičarna Galerija 1/4 >>
Visoke temperature najbolje gasi slatko osvježenje. Vole ga i mladi i stari, no za ukusan sladoled poseže se sve dublje u džep. Žele li si ljudi to priuštiti, istražila je reporterka Dnevnika Nove TV Marija Horvat.

Tridedeset kuna za tri kuglice sladoleda je hrvatska prosječna cijena. ''Nekad prije je znala biti četiri, pet kuna, a sad deset. Ne znam je li narastao standard'', rekla je Ivana iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Ilustracija mogućnosti bakterija Omiljena ljetna slastica košta ko suho zlato: Znate li kakva je kvaliteta? Ilustracija Nos za biznis Savjetovali mu da kuglicu sladoleda naplaćuje dva eura! Pogledajte što je učinio pa odlično zaradio

Kruno se sjeća kad je kuglica bila tri kune, kaže da je to bilo prije 20 godina. No, za neke je deset kuna ipak normalna cijena. ''Deset kuna je za mene pristojna cijena i može se jesti svaki dan'', kaže Splićanin Antonio.

U slastičarnicama je ipak gužva. Cijene kuglice sladoleda kreću se od sedam do petnaest kuna. Možda se ne čini kao velik izdatak, ali... ''Šezdeset kuna ispadne jedan izlazak s djecom, za hrvatske prilike je dosta'', govori Anita iz Rijeke.

Daria kaže kako kupuje djeci sladoled svaki dan nakon plaže. ''Primijetili smo da su sve skuplji, ali ne ljuti me jer su imali tešku godinu.''

Sladoledi koji se najviše biraju su pistacija i domaći proizvodi, rekla je Martina, koja radi u slastičarnici. ''Kupuju kod nas jer cijene kvalitetu.''

Upravo kvaliteta i raznovrsnija ponuda opravdavaju višu cijenu, kažu slastičari.

''Recept za uspjeh je putovati, istraživati i ono naučeno integrirati u proizvode'', govori Toni Batrelo, ugostitelj.

Na gorak okus potresa, ovaj sladoled posebno je sladak. Taman pred ljetnu sezonu Petrinjci i Petrinjke mogu ponovo uživati u sladoledu. ''Iako nemamo grad, imamo slastičarnu'', kaže Zlatko, Petrinja.

Slatkom i osvježavajućem teško je odoljeti, no ljeto je pred vratima. Zato uživajte s mjerom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene