Mnogi su austrijski turisti zbog najavljenih mjera skratili svoj boravak u Hrvatskoj i krenuli na put. Cijelog dana na graničnim prijelazima i cestama stvaraju se gužve.


Na graničnim prijelazima od ranog jutra je gužva u oba smjera. Čekanje na graničnim prijelazima bilo je do sat i pol. Bregana, Macelj, Goričan, Rupa, te Kaštel i Plovanija radiloi su punom parom.

Vezani članci Canabis zaplijenjen na graničnom prijelazu Karasovići - 3 Pali međunarodni "botaničari" s više od 1000 sadnica trave: Na granici probali s pričom koju nitko nije popušio Snijeg na cesti VIDEO Kako pronaći granicu između dviju županija u zimsko doba? Cesta otkriva odgovor na to pitanje

"Izlaz je možda malo jači zato jer ima više traka na Kaštelu, ali podjednako je otprilike i ulaz i izlaz“, rekao je načelnik PP Buje Boban Paulović.

Na graničnom prijelazu Macelj prema Hrvatskoj danas su bile kilometarske kolone, a prema registarskim oznakama najviše nam dolaze turisti iz Njemačk, Češke, Poljske i Slovačke, javio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

I na autocestama su danas bile gužve, a u večernjim satima napravila se kolona na naplatnoj postaju Lučko dok putnici kažu da se su od Karlovca do Zagreba putovali između sat i sat i pol vremena. No, danas je dan smjene turista, a današnji dan je uvertira u sutra kada HAK najavljuje kako se mogu očekivati znatno veće gužve pa savjetuju svima da krenu što ranije na put jer se gužve očekuju već prijepodne.

Austrija je najavila kako će od ponedjeljka Hrvatska biti na crvenoj listi pa će svi koji dolaze iz naše zemlje morati u samoizolaciju što je potaknulo neke turiste da se ranije vrate kućama. S druge strane turisti i dalje pristižu u Lijepu Našu pa su velike i gužve prema Hrvatskoj, javio je iz Lučkog Čorkalo.

"Odlučili smo se ranije, tjedan dana još imamo, ali odlučili smo se ranije da ne moramo u samoizolaciju“, rekao je gost iz Austrije.

"Sve je je na li-la, ali evo stigli smo to je najbitnije. Putovali smo 12 sati za 800 kilometara“, kazala je Laura iz Njemačke te dodala da je i gužva prema Hrvatskoj ogromna.

Hrvatski autoklub javlja kako su na autocestama u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, te usporena vožnja u koloni.

Povremeni su zastoji kod čvora Karlovac u smjeru Zagreba. A kod čvorova Ogulin i Bosiljevo 2, također u smjeru Zagreba, bila je višekilometarska kolona zbog nesreće u Vrbovskom u kojoj je stradao motociklist te je bila zatvorena stara cesta kroz Gorski kotar u mjestu Močile kod Vrbovskog (DC3).

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju