Obavijesti Video Pretražite Navigacija
galebovi poslali kanader na servis

FOTO VIDEO Pogledajte kako izgleda Zrće nakon požara: Vatrogasci u priobalju nemaju odmora, pomogao i poznati glumac

Aktualno Galerija +0 Požar na Zrču Galerija 1/1 >>
Veliki požar zahvatio je u noći Zrće na Pagu, a planulo je i kod Crikvenice, Zadra i u Isti. Gašenje otežava jaka bura. Jedan kanader uletio je u jato galebova te se morao vratiti u Zemunik na sanaciju. U gašenju na Biokovu pomogli članovi planinarskog društva i jedan poznati glumac.

Na plaži Zrće na Pagu noćas je izbio veliki požar. Gorjela je borova šuma uz plažu, vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom od četiri sata do iza sedam sati ujutro.

Pročitajte i ovo Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura Neboder u požaru Vatrogasci na terenu VIDEO Užas usred noći: Gori neboder od 28 katova, na cestu padali užareni dijelovi

Evakuirano je nekoliko tisuća posjetitelja tamošnjih klubova, ozlijeđenih nema, a požar je trenutno pod nadzorom. Vatrogasci su još uvijek na terenu i osiguravaju požarište.

Tijekom noći je s parkirališta uklonjeno i 200-tinjak automobila, radi pristupa vatrogasnih vozila šumi u plamenu i radi opasnosti da se ne zapali koji automobil i lančanom reakcijom izazove požare i eksplozije ostalih automobila.

Promet je bio u prekidu na državnoj cesti DC106 Pag-Novalja u Novalji, no sada je normaliziran, potvrdili su u Policijskoj postaji Novalja.

Vatra je zahvatila travu prema kućama, ali je nakon samo desetak metara tu i lokalizirana, rekao je zapovjednik Zvonimir Lončarić.

Bura se i dalje ne smiruje što otežava kontroliranje požarišta, doznajemo iz DVD Novalja.

 

Jedan od kanadera koji je krenuo gasiti požar, uletio je u jato galebova pa je bio prisiljen vratiti se u Zemunik, gdje će ga pregledati tim iz ZTC-a

Iz MORH-a su priopćili kako je došlo do "oštećenja na napadnoj ivici lijevog krila zrakoplova" te će kanader biti vraćen u uporabu nakon sanacije ZTC-a.

Gori i kod Crikvenice

Tijekom noći planulo je ponovno i kod Crikvenice. Vatra je ušla u borovu šumu, na terenu je 60 vatrogasaca iz JVP Rijeka, JVP Crikvenica, DVD San Marino, DVD Novi Vinodolski i drugih okolnih DVD-a, a gašenje otežava jaka bura. Požar nije pod kontrolom

U gašenju sudjeluje i kanader. Problem je i s dostavom vode do terena pa ju vatrogasci crpe iz nekih bazena pored kuća.

Gori jutros i u Šibensko-kninskoj županiji, u mjestu Polača -Podinarje. U gašenju sudjeluju i dva Air Tractora, priopćeno je iz MORH-a. Dodatno su angažirana i dva kanadera. 

 

 

Pune ruke posla za vatrogasce

Požar u Istri, na području Poreča, koji je planuo iza ponoći, lokaliziran je u 4:15 te ugašen u 5:30 sati. 

U gašenju je sudjelovalo 26 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Poreč, DVD Plamen Višnjan, DVD Castrum Sv. Lovreč i Vitis Vižinada.

Požar koji se 6. kolovoza sa područja Tulove Grede-Lovinac proširio na područje Zadarske županije i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i gusta borova šuma na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu. Tijekom dana i noći na 9. kolovoza na dežurstvu su bila DVD-a Jasenice i Obrovac.

Požar otvorenog prostora na Dugom Otoku, koji je planuo na brdu Zaglav, pod nadzorom je gasitelja, a u tijeku je sanacija požarišta.

Zadarski vatrogasci primili su i dojavu o požaru na otvorenom prostoru na Ugljanu, Kali koji je i sada aktivan. U gašenju su sudjelovala i dva kanadera te vatrogasci iz SIVP Kukljica, DVD-a Kali, Tkon i Preko.

Gašenju požara na Biokovu pridružio se i Vedran Mlikota 

Slično je i na Biokovu, na području iznad Brela gdje je požar izbio u ponedjeljak predvečer.

MORH je na požarište na Biokovu poslao helikopter kako bi pomogao u gašenju požarišta, no morao se vratiti zbog jake bure.

 

U gašenje požara na biokovskom vrhu Bukovac iznad Gornjih Brela u utorak ujutro nije se mogao uključiti helikopter te je skupina vatrogasaca pješice s naprtnjačama krenula na požarište gasiti vatru, doznaje se od zapovjednik DVD-a Brela Roberta Raosa.

"Skupina od šest vatrogasaca krenula je pješice s naprtnjačama gasiti požar," rekao je Raos.

Dodao je kako su cijelu noć na požarištu dežurali vatrogasci iz Zagvozda i sprječavali širenje vatre.

Prvi su na požarište stigli članovi planinarskog društva Zagvozd, koji su pomagali u gašenju do dolaska vatrogasne ekipe.

S njima je na požarištu dežurao i glumac Vedran Mlikota, kazao je zapovjednik DVD-a Brela Robert Raos.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene