Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u cijeloj zemlji

Zimski uvjeti na cestama: Upozorenja iz HAK-a, snijeg stvarao probleme i u Dalmaciji

Aktualno Galerija Snijeg na cesti Snijeg na cesti Foto: DNEVNIK.hr Siniša Jurković - 1 Siniša Jurković - 1 Foto: DNEVNIK.hr Siniša Jurković - 2 Siniša Jurković - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Siniša Jurković - 3 Galerija 1/4 >>
Snijeg još uvijek otežava prohodnost cesta. Iz HAK-a savjetuju vozačima da odgode putovanje u Dalmaciju i obrnuto.

Od 21:25 sati otvorena je brza cesta Solin-Klis u oba smjera samo za osobna vozila, javljaju iz PU splitsko-dalmatinske. Bila je zatvorena zbog zimskih uvjeta za sav promet u oba smjera.

"Od 19:30 sati prestali su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Delnice te na državnoj cesti DC3 kroz Gorski kotar. Dopušten je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.", javljaju iz HAK-a.

Zastoji su na staroj cesti DC3 kroz Gorski kotar u oba smjera, zbog prepriječenog teretnog vozila.

Pročitajte i ovo Snijeg u Zagrebu - 3 Velika promjena vremena Hladni val nad Hrvatskom: Snijeg stvara kaos na cestama, iz HAK-a pozivaju vozače na oprez. U Zagrebu palo stablo na parkiralište, danas smotra zimske službe

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja - Vrijeme - 2 Zimski uvjeti u cijeloj zemlji Vraća se prava zima, polarna zračna masa se spušta preko Europe: Snijega će biti i na moru, a ponegdje će napadati i do 30 centimetara

"Osobna vozila prema Dalmaciji i obratno mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok zatim državnom cestom DC50 prema Gračacu te državnom cestom DC27 Gračac-Zaton Obrovački i dalje prema Zadru.

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta i brojnih zastoja savjetujemo vozačima da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto", napominju u HAK-u.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru te na pojedinim cestama u Istri, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji uključujući: autocestu A1 Zagreb-Split-Ploče na dionicama tunel Sveti Rok-Maslenica i Prgomet-Ravča i državnu cestu DC1 Budačka Rijeka-Slunj-Knin.
 

Više informacija o stanju u prometu čitajte ovdje.

Snijeg i najavljena promjena vremena cijeli dan su stvarali probleme u zemlji.


 

Najviše snijega palo je u Lici i Gorskome kotaru. U Kupjaku u Gorskome kotaru Marko Balen razgovarao je s Sinišom Jurkovićem, policijskim službenikom PP Delnice.

Zbog nevremena zabilježena je samo jedna prometna nesreća, ali bilo je nekoliko slijetanja s ceste bez ikakve štete, no vozači su sankcionirani jer nisu posjedovali zimsku opremu.

Pročitajte i ovo Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradišci SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA DJEVOJČICE Nova šefica Centra u Novoj Gradiški: "Nije nam bilo lako vidjeti današnji natpis na ulazu", "Mnogi zaposlenici su primili prijetnje"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković uoči Predsjedništva HDZ-a o slučaju iz nove gradiške Plenković: "Odgovornost Vlade postoji za sve što se događa, no odgovornost ministra se ne može povezati s pogreškama pojedinih ljudi"

Mnogi putnici nisu posjedovali adekvatnu zimsku opremu. ''Na dionicama koje prolaze kroz Gorski kotar, A6 i dionica državne ceste D3, odluka je da se zimska oprema koristi do 15. travnja. Kako je bilo lijepo vrijeme ovih dana, ljudi su se vjerojatno malo opustili. Kod nas je Gorski kotar, takav kakav je i moramo biti uvijek spremni na zimske uvjete'', objasnio je Jurković.

Prema zakonu, vozači koji ne posjeduju zimsku opremu, kaznit će se iznosom do 1000 kuna, rekao je.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene