Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrena stihija kod Šibenika

VELIKA FOTOGALERIJA Herojska borba vatrogasaca i spaljena zemlja jutro poslije

Vatrogasci odmaraju nakon paklene noći
Vatrogasci odmaraju nakon paklene noći Vatrogasci 193, Facebook
Aktualno Galerija +0 Vatrogasci odmaraju nakon paklene noći Galerija 1/1 >>
Kod Zatona više nema nekontroliranog širenja požara, izvijestila je u četvrtak ujutro Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ), po čijim su podacima od šest sati u gašenje uključena dva kanadera.

Tijekom cijele noći više od 300 vatrogasaca borilo se s vatrenom stihijom kod Zatona i Rasline, objavila je u 7:30 vatrogasna zajednica na internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Slika nije dostupna NADLJUDSKI NAPORI VATROGASACA Novi požar na šibenskom području: Ugrožene kuće u blizini Drniša

Vatrogasci su uspjeli požar noćas oko 2 sata staviti jednim dijelom pod kontrolu te jutros nema nekontroliranog širenja vatre i velikih fronti, a požar je, navode, okružen sa svih strana.

"Od 6 sati su uključena i dva kanadera. Noćas je bilo angažirano 350 vatrogasaca, 50 vojnika, 54 policajca te brojni građani. Iz unutrašnjosti je došlo 118 vatrogasaca sa 40 vatrogasaca", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Dodao je da su izvanredne dislokacije angažirane iz Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke županije i Zadarske županije, a u dolasku je i Koprivničko-križevačka županija.

"Noćas nije bilo naredbe o evakuaciji, stanovnici su branili svoje kuće i hvala im svima. Nastale su velike materijalne štete na kućama i maslinicima, ali srećom bez ozlijeđenih. Procjena je da je opožareno oko 3000 hektara", dodao je Tucaković.

Vatrogasci s ostalim snagama do daljnjeg ostaju na požarištu.

Kako je herojska borba stotina vatrogasaca izgledala noćas, a kava je danas situacija kod Okita, pogledajte u velikoj fotogaleriji.

Situaciju na požarištu iz minute u minutu pratite OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene